Δραγασάκης για «κόκκινα δάνεια»: Προσοχή, μην απαιτήσουν οι τράπεζες νέα ανακεφαλαιοποίηση
Τα «κόκκινα δάνεια» που συνεχίζουν να διογκώνονται αποτελούν «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί για τις τράπεζες και ο Γιάννης Δραγασάκης πέταξε τη «δική» του μιλώντας στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τέλος Φεβρουαρίου με αρχή Μαρτίου. Η ρύθμιση δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα, καθώς έπρεπε να εξεταστούν όλα τα δεδομένα.
«Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια», είπε ο Δραγασάκης στη Βουλή και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε «οδηγός», γι’ αυτό και χρειαζόταν μεγάλη προσοχή, ώστε να μην απαιτήσουν οι τράπεζες νέα κεφάλαια που θα επιβάρυναν τον Έλληνα φορολογούμενο.
Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (π.ν.π.) για την παράταση δυνατότητας εξαίρεσης της κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση και παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για το επιτόκιο εξόδου στις αγορές.
Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μια χώρα που χρεοκόπησε και βγαίνει από κρίση και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να έχει το ίδιο επιτόκιο με την Πορτογαλία.
Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, η ΝΔ επιφυλάχθηκε, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε δάνειο 90 δισ. στην Ουκρανία - Μητσοτάκης: «Ενδεδειγμένη λύση»
07:07
Σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη Νέα Φιλαδέλφεια - Νεκρός ο 27χρονος μοτοσικλετιστής
07:03
Καιρός: Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις - Έως 15 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (19 Δεκεμβρίου)
06:30