ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για αδυναμία της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας παραθέτει σειρά δηλώσεων του πρωθυπουργού αλλά και των κκ. Τσακαλώτου και Δραγασάκη το 2015, όπου τόνιζαν πως λύνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα σε αντιπαράθεση με πρόσφατη δήλωση του κ. Δραγασάκη όπου εξέφρασε την ανησυχία του επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις για να μην χρειαστεί να γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση που θα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός.

«Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο προχώρησε σε μία τρίτη, αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση, η οποία προσέθεσε κόστος στο Δημόσιο, απαξίωσε προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, άλλαξε την ιδιοκτησιακή δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων και τροποποίησε -επί το δυσμενέστερο- τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους, αλλά και ότι επί 4 χρόνια αδυνατεί να αντιμετωπίσει με επάρκεια το οξύ πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ