ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας, Burak Özügergin, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.

Μετά από πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Τούρκο πρόεδρο την Τρίτη, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Την Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, όπου και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύσουν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα, στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν όλα τα διμερή ζητήματα με την ελληνική πλευρά να επιζητά απτές λύσεις που να συμβαδίζουν με τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ενώ σίγουρη θεωρείται και μία συζήτηση για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ