ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Παραίτηση Τσιόδρα με αιχμές

Ποτάμι: Παραίτηση Τσιόδρα με αιχμές
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Παραιτήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, στην επιστολή παραίτησής του, αφήνει αιχμές για τις συλλογικές αποφάσεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις προσωπικές του απόψεις, σημειώνοντας πως εκείνος θα συνεχίσει «να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι».

«Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις», αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή παραίτησης του συμπληρώνοντας πως «αισθάνομαι, όμως ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του Κινήματος.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας θα «παραδώσει» στη δημοσιογράφο Κατερίνα Μπακογιάννη.

APH_3354-e1549375960254-1024x576.jpg
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Τα τελευταία χρόνια ήταν αρχισυντάκτρια εκπομπών και ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνεργάτης του περιοδικού «Κ» της «Κυριακάτικης Καθημερινής». Έχει εργαστεί ως πολιτική συντάκτρια στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και ως παρουσιάστρια στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Η Κατερίνα Μπακογιάννη θα παραλάβει από τον Δημήτρη Τσιόδρα αύριο Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ