ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος για προσχώρηση των «έξι»: Ταχυδακτυλουργός ο Τσίπρας

Βενιζέλος για προσχώρηση των «έξι»: Ταχυδακτυλουργός ο Τσίπρας
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Κοινοβουλευτικό τραγέλαφο» χαρακτήρισε την εικόνα που εμφανίζει η Βουλή τα τελευταία 24ωρα, με τη σύμπλευση έξι βουλευτών με την πλειοψηφία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον «ταχυδακτυλουργό».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που αφορούν θέματα λειτουργίας, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης όλων των θεμελιωδών θεσμών και αρχών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. «Μπορεί να χαίρεστε ότι είστε ευρηματικοί και ότι έχετε έναν πρωθυπουργό που επιδίδεται σε κοινοβουλευτική ταχυδακτυλουργία, αλλά αυτό που κάνετε δεν είναι κόλπο, είναι προσβολή της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού», ανέφερε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τις επιστολές προσχώρησης των «6» ανεξάρτητων στην κυβερνητική πλειοψηφία, μίλησε για τη δημιουργία ενός ασπόνδυλου κοινοβουλευτισμού και για καταστρατήγηση του Συντάγματος. Χαρακτήρισε τους πτυσσόμενο κόμμα τους ΑΝΕΛ, καθώς –όπως είπε- δεν ξέρουν πόσοι είναι και ποιοι είναι.

«Πάρτε τους βουλευτές και κάντε τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μην ευτελίζετε τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα», ανέφερε με αφορμή και το γεγονός ότι δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Μπορεί ο βουλευτής να έχει δικαίωμα στην κατά συνείδηση ψήφο, αλλά αυτό το ασκεί ως μέλος μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν είναι διχασμένη προσωπικότητα και περίπτωση μαγικής εικόνας που αλλάζει ρόλο μέσα στη Βουλή», είπε και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

«Πάρτε τους βουλευτές και κάντε τους μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για να έχετε λύση, μην ευτελίζετε την δημοκρατία». Υποστήριξε ακόμη, ότι η επιστολή του πρωθυπουργού προσβάλλει τον Νίκο Βούτση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε τέλος, ότι το τελευταίο εξάμηνο της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα είναι πιο ζημιογόνο και πιο βλαπτικό από το πρώτο και στην οικονομία και τους θεσμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ