ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογικό συναγερμό έθεσε τη ΝΔ ο Μητσοτάκης: «Κομματικός υπάλληλος - πιόνι o Βούτσης»

Σε εκλογικό συναγερμό έθεσε τη ΝΔ ο Μητσοτάκης: «Κομματικός υπάλληλος - πιόνι o Βούτσης»
Γραφείο τύπου Νέας Δημοκρατίας

Εκλογικό συναγερμό σήμανε, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βυθίζει τη χώρα και στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής. Των εκβιασμών, των παζαριών και των εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών. Αυτών που ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με υπουργεία και με πόστα. Μια βαριά θεσμική δυσοσμία, δυστυχώς, τυλίγει τη Βουλή», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως «πότε απειλεί τον συνέταιρό του και πότε του επιτρέπει να ελίσσεται». Αιχμές άφησε και κατά του προέδρου της Βουλής χαρακτηρίζοντας τον «κομματικό υπάλληλο που εκτελεί εντολές».

«Ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι’ αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας το οποίο έχει τυλίξει τη χώρα. Για το προσωπικό, για το ηθικό του ναυάγιο. Το μόνο το οποίο του μένει πια είναι να ορίσει, το συντομότερο δυνατόν, χρόνο εθνικών εκλογών για να ανασάνει η χώρα τον καθαρό αέρα της δημοκρατικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δεν έχουν γίνει εκλογές νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα, ο λαός θα απαντήσει σε αυτήν την πρωτοφανή εκτροπή» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως αν δεν συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές οι εθνικές εκλογές, οι πολίτες «θα στείλουν μήνυμα στις Ευρωεκλογές στους αποτυχημένους που τον κορόιδεψαν». «Οι Ευρωεκλογές μετατρέπονται -έτσι και αλλιώς- σε Εθνικές Εκλογές. Αυτές που θα σημάνουν τον τυπικό επίλογο μιας ήδη τελειωμένης κυβέρνησης» συμπλήρωσε.

Υποστήριξε πως «η οικονομία βουλιάζει στη στασιμότητα και οι συμπολίτες μας πνίγονται στους φόρους», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως ο τυπικός όρος «Βόρεια Μακεδονία» θα εκπέσει.

Ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ όταν αυτό έρθει προς κύρωση και πως «θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών», ενώ έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχουν 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή, στο άνοιγμά τους, στο τέλος, στο κλείσιμο τους για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Αυτά δεν θα ανοίξουν και δεν θα κλείσουν εάν δεν ικανοποιηθούν πλήρως οι ελληνικές θέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι μέσω των ευρωεκλογών «η Ελλάδα θα γίνει η χώρα-σύμβολο της νικηφόρας μάχης ενάντια στο λαϊκισμό που ήρθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες».

«Απέναντι στους κάθε είδους οπαδούς του Μαδούρο, εμείς θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση ανοιχτή με κοινή ανάπτυξη και αλληλεγγύη. Μακριά από περίκλειστες πολιτικές, εθνικισμούς κι αυταρχικές πρακτικές. Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα φυλάσσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα. Όμως -ειδικά τώρα, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία και σε αυτή την κάλπη, την κάλπη των ευρωεκλογών- θα ψηφίσουμε και για την Ελλάδα», ανέφερε.

Ειδική αναφορά έκανε στους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα τονίζοντας πως θα πρέπει γρήγορα να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης: «Για να υπάρχει πραγματική, βιώσιμη, διαρκής αύξηση των αποδοχών ένας τρόπος υπάρχει: αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση φόρων και εισφορών, ώστε να αυξηθεί τελικά το διαθέσιμο εισόδημα, το καθαρό ποσό που μένει στην τσέπη των εργαζομένων. Αλλά και επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεις, μικρότερο και αποτελεσματικότερο Κράτος».

«Ο δρόμος τον οποίον έχουμε χαράξει, είναι ένας δρόμος με λιγότερους φόρους και εισφορές, με περισσότερες επενδύσεις και νέες δουλειές» ανέφερε για την κυβερνητική πρόταση του κόμματος του και επανέλαβε τα σημαντικά σημεία για το πώς η ζωή των Ελλήνων θα γίνει καλύτερη σε όλα τα πεδία πολιτικής: από τη φορολογία (τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, τη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 24% στο 13%), μέχρι την κοινωνική μας πολιτική (το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, τη δέσμευσή μας να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, το βοήθημα των 2.000 ευρώ που θέλουμε να δώσουμε σε κάθε Ελληνόπουλο το οποίο θα γεννιέται στη χώρα). Περιλαμβάνει τις προτάσεις μας για την ασφάλεια, για ασφαλείς γειτονιές, για το περιβάλλον, για την παιδεία, για το ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Για το πώς θα απελευθερώσουμε τα Πανεπιστήμια για να τα ξανασυνδέσουμε με την πραγματική οικονομία.

«Στις 108 ημέρες που μένουν από τώρα μέχρι τις εκλογές της 26ης Μαΐου, το κόμμα τίθεται σε απόλυτη εγρήγορση και απευθύνεται σε όλες και σε όλους» είπε μιλώντας στους τομεάρχες σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. «Όπλα μας είναι οι θέσεις μας και το προσωπικό μας παράδειγμα. Το πολιτικό μας ήθος, η συνέπειά μας, η αφοσίωσή μας στην μεγάλη προσπάθεια» συνέχισε για να καταλήξει λέγοντας πως «το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει! Οι Έλληνες έχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν σχέδιο, αποτέλεσμα και ελπίδα. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε. Και σε λίγο, η Ν.Δ με την εμπιστοσύνη των πολιτών θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με επικεφαλής τους πιο άξιους των Ελλήνων. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους, να πάει μπροστά. Και μαζί, το μπορούμε!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ