ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έφυγα από το Ποτάμι λόγω ΝΔ, δεν προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουμε διαφορές» υποστηρίζει ο Δανέλλης

«Έφυγα από το Ποτάμι λόγω ΝΔ, δεν προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουμε διαφορές» υποστηρίζει ο Δανέλλης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ληξιπρόθεσμη χαρακτήρισε την σχέση του με το Ποτάμι μετά το τελευταίο συνέδριο του κόμματος, ο Σπύρος Δανέλλης. Ο ανεξάρτητος βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνηση εξήγησε σε συνέντευξη του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά στο κόμμα κατά της στρατηγικής συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία

«Πέρυσι τέτοιον καιρό όταν είχε προκύψει το Μακεδονικό ξανά και φαινόταν πως θα πάμε σε μια συμφωνία, η δική μου δημόσια διατυπωμένη άποψη, τότε, ήταν ότι ήταν μια ευκαιρία για την προοδευτική αντιπολίτευση -το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ- να ζητήσουν τη δημιουργία μιας προοδευτικής συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη θέση των ΑΝΕΛ, με τους οποίους δεν μπορούσαμε να συνυπάρξουμε. Και όλα αυτά όχι με μια λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα από ένα προοδευτικό κυβερνητικό πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά ενώ θύμισε πως έχει διαγραφεί από το Ποτάμι.

«Η επιλογή μου να μην προσχωρήσω στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχω διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό μιλάω για την αναγκαιότητα σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων. Θεωρώ ότι είμαι ένας ευρωπαϊστής σοσιαλδημοκράτης που βλέπω όμως μια απόλυτη αναγκαιότητα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι ο βασικός κορμός του προοδευτικού πόλου. Η ριζοσπαστική ευρωπαϊστική Αριστερά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχει το δικό της ειδικό βάρος» είπε ερωτώμενος για την επιστολή στήριξης στην κυβέρνηση ομολογώντας πως «είναι μια ανορθόδοξη κίνηση».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν είναι λευκή επιταγή». «Η αντιπολίτευση αμφισβητούσε τη δυνατότητα παραγωγής κοινοβουλευτικού έργου. Με αυτή τη φόρμουλα επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει να παράγει έργο κοινοβουλευτικό. Για τα μείζονα τα οποία έρχονται είναι δεδομένο ότι θα προκαλείται ονομαστική ψηφοφορία κι εκεί, προφανώς, ο καθένας μας θα έχει την ευθύνη της ονομαστικής ψήφου που θα δίνει», είπε ο Σπύρος Δανέλλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ