ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η πρόταση Καμμένου για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με 180 ψήφους

Απορρίφθηκε η πρόταση Καμμένου για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με 180 ψήφους
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Θέμα κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ με 180 ψήφους έθεσε ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι αφορά παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

«Απαιτείται στην ολομέλεια η ψήφος των 180 βουλευτών», είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων όπου ξεκίνησε η συζήτηση του πρωτοκόλλου, προαναγγέλλοντας την υποβολή αιτήματος αντισυνταγματικότητας στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια.

Το αίτημα Καμμένου απορρίφθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό πως θα ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας από την Επιτροπή.

«Δεν έχει πεδίο εφαρμογής το άρθρο 28 παράγραφος 2 που ζήτησε ο κ. Καμμένος. Όταν μπήκε η Αλβανία στο ΝΑΤΟ δεν είχε τεθεί ζήτημα 3/5, το Σύνταγμα θέτει αυτή την προϋπόθεση όταν η χώρα μας εντάσσεται σε διεθνείς οργανισμούς και παραχωρεί αρμοδιότητες», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η ευκαιρία να μην ψηφιστούν οι Πρέσπες χάθηκε εξαιτίας της στάσης του κ. Καμμένου στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο», σχολίασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη ΔΗΣΥ υποστήριξε πως το θέμα που έθεσε σήμερα ο κ. Καμμένος το είχε θέσει και στην Ολομέλεια όταν ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών και είχε αποκρουστεί από τα περισσότερα κόμματα.

«Άρα όλοι, εκτός από την Χρυσή Αυγή, ανάμεσα τους και ο πύραυλος Κουμουτσάκος και η ΝΔ αποφεύγουν τους 180 και ανάβει άλλες λαμπάδες», σχολίασε μετά την απόρριψη της πρότασής του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ