ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: Λαϊκιστής ο Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σκοπιανό: Λαϊκιστής ο Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Για λαϊκισμό κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σιάτιστα για το Σκοπιανό.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως σύντομα στην πράξη η Βόρεια Μακεδονία θα μείνει μόνο Μακεδονία. Ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως «την φράση καλωσορίζω τον “Μακεδόνα Πρωθυπουργό” δεν πρόκειται ποτέ να την ακούσετε από τα δικά μου χείλη».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως «γνωρίζει πολύ καλά ότι πάνω από 130 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με την προηγούμενη συνταγματική της ονομασία και την αποκαλούσαν Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που βάζει τέλος σε αυτό» και τον κατηγορούν πως «έρχεται να αναιρέσει την πάγια γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύνθετη ονομασία και πλέον χρησιμοποιεί το επιχείρημα των ακροδεξιών δυνάμεων που αντιτίθενται στην εθνική γραμμή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πλέον έχουν πάρει το πάνω χέρι στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη και του υπαγορεύουν κανονικά τη γραμμή που ο ίδιος απλώς αναπαράγει». «Τελικά, ποια είναι η γραμμή της ΝΔ;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό πάνελ ότι ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία» καλώντας μάλιστα τους συνομιλητές του να τον βάλουν φυλακή αν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκη: Ο Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ

Παπακώστα: Θα καταθέσω αγωγή εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για στοχοποίησή μου (vid)

Κικίλιας: Η Νέα Δημοκρατία θα αφυπνίσει τη μεσαία τάξη της χώρας

Αντίθετη πάντως είναι η θέση της Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 24/7» πως «θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία» διευκρινίζοντας όμως πως «δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό και Μακεδόνα υπουργό». Κατά την Ντόρα Μπακογιάννη με τη Συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ