ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος μου η προσέλκυση στη χώρα και βιομηχανικών μονάδων

Μητσοτάκης: Στόχος μου η προσέλκυση στη χώρα και βιομηχανικών μονάδων
Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα με κύριο πυλώνα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με τη χορήγηση στοχευμένων κινήτρων υποσχέθηκε σε εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε έμφαση στην άμεση ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, στην ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και στην επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης.

Εκτίμησε πως η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα εξαλείψει την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα και θα καταστήσει την Ελλάδα ασύγκριτα πιο ελκυστική για άμεσες ξένες επενδύσεις συμπληρώνοντας πως το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα προδιαγράφεται για πρώτη φορά πολύ πιο σταθερό από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτιμώντας ότι το γεγονός αυτό δίνει στη χώρα μας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ότι παρά τη σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δεν έχει αλλάξει στο βαθμό που θα έπρεπε, κάτι που δυστυχώς αντανακλάται στο γεγονός ότι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών είναι μικρή ενώ οι ξένες επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκη: Ο Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ

Στο «τραπέζι» το plan b για τα κόκκινα δάνεια

Παπακώστα: Θα καταθέσω αγωγή εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για στοχοποίησή μου (vid)

Ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιρειών να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους με επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας εξηγώντας πως στόχος του είναι η Ελλάδα να καταστεί περιφερειακή έδρα διεθνών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και προανήγγειλε ότι ο αμέσως επόμενος στόχος που θα επιδιώξει να επιτύχει η χώρα μας θα είναι η προσέλκυση ακόμη και βιομηχανικών μονάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ