ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπή με την ημερομηνία των εκλογών: Το σχέδιο Μαξίμου για «3 Κυριακές»

Ανατροπή με την ημερομηνία των εκλογών: Το σχέδιο Μαξίμου για «3 Κυριακές»
Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας για το πότε θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών (AP Photo/Michael Varaklas)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός καθώς μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ψήφιση του κατώτατου μισθού και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της; Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα ονόματα του τελευταίου ανασχηματισμού της κυβέρνησής του προκειμένου να μπορεί με άνεση να αποφασίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Ο ανασχηματισμός περιλαμβάνει το γνωστό, πλέον, "άνοιγμα στην Κεντροαριστερά", επιστροφές (Σία Αναγνωστοπούλου) και πρόσωπα από τη νέα γενιώ του ΣΥΡΙΖΑ (Μπάρκας, Χατζεγεωργίου)

Τα σενάρια για τον χρόνο των εκλογών

Το σενάριο για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών τον Μάιο κερδίζει συνεχώς έδαφος στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα. Αν και δεν έχει αποφασίσει ακόμα, ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από όλους να επισπεύσουν το κυβερνητικό έργο αλλά και να λυθούν όλα τα τεχνικά προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πρόβλημα των ετεροδημοτών είναι δύσκολο να ξεπεραστεί και για αυτό το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται στο σενάριο των «τριών Κυριακών»: 19 και 26 Μαϊου να γίνουν οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές και την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου οι εθνικές εκλογές. Μία παραλλαγή αυτού του σεναρίου είναι να πάει ο πρώτο γύρος των αυτοδιοικητικών στις 12 Μαϊου, ο δεύτερος στις 19 και να στηθούν ταυτόχρονα οι κάλπες για ευρωεκλογές και εθνικές στις 26 Μαϊου. Το τελευταίο σενάριο ενισχύει και η βούληση της κυβέρνησης να αποδοθεί ισχυρή πολιτική σημασία στην κάλπη των ευρωεκλογών, κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα ενισχύσει τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ