ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τον ανασχηματισμό

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τον ανασχηματισμό
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο ανασχηματισμός της Παρασκευής. Οι αντιδράσεις προέρχονται από διαφορετικά στρατόπεδα και με διαφορετική επιχειρηματολογία επιχειρώντας ο καθένας να δείξει στρατηγικά λάθη στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Η μεγαλύτερη ένταση προς ώρας έχει προκληθεί με την επιλογή της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Η διάδοχος της Κατερίνας Νοτοπούλου – γνωστή στους εσωτερικού κομματικούς κύκλους ως Λιμπερτά- έχει βρεθεί στο στόχαστρο πασοκογενών κυρίως βουλευτών οι οποίοι προσπαθούν να την ακυρώσουν ισχυριζόμενοι πως επιλέχθηκε επειδή είναι φίλη και συνεργάτιδα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Επιμελώς αποκρύπτουν τόσο την καταγωγή της και την πορεία της στη Θεσσαλονίκη αλλά και το γεγονός ότι έχει θητεύσει σε υψηλόβαθμα κομματικά όργανα στην πόλη γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πρόσωπα και καταστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελευθερία Χατζηγεωργίου υπήρξε στενή συνεργάτιδα και του πρώην υπουργού Τάκη Κουράκη ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε διευθύντρια του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος που η ομάδα αυτή των βουλευτών αντιδρά είναι λόγω των εκτιμήσεων το προηγούμενο διάστημα που ήθελαν η θέση να καλύπτεται από στέλεχος προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα, αυτή των +53, αντιδρά στην υπουργοποίηση των δύο πρώην υπουργών του Γιώργου Παπανδρέου. Ο εκνευρισμός είναι έντονος με τις πληροφορίες να θέλουν η εσωτερική αλληλογραφία που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία των μελών να περιλαμβάνει σκληρές διατυπώσεις περί ανοίγματος με εξαγορά αντί σύγκλισης, επιλογή που όπως τονίζεται απογοητεύει τον κόσμο και λειτουργεί αρνητικά στην προσπάθεια τόσο του προοδευτικού πόλου όσο και της ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι το διαφορετικό για όλους
Τζανακόπουλος για Μωραΐτη και Τόλκα: Συγκροτούμε έναν ευρύτερο προοδευτικό πόλο
Γαβρόγλου: Υπάρχει κενό πληροφόρησης σχετικά με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας

Μάλιστα τα βέλη πιάνουν και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα με την σημείωση ότι το θέμα δεν συζητήθηκε καν την προηγούμενη μέρα από τον ανασχηματισμό στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Παράλληλα επισημαίνεται το γεγονός πως ενώ επιχειρείται άνοιγμα στην κεντροαριστερά δεν αναζητούνται την ίδια ώρα στελέχη από την Αριστερά που σήμερα δεν βρίσκονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι το κύρι άρθρο της εφημερίδας "Εποχή", με το οποίο εκφράζονται ερωτήματα για τις επιλογές των προσώπων στον ανασχηματισμό αλλά και για την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα. Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε και στον ιστότοπο που εκφράζει τις απόψεις των 53+.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ