ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Η συζήτηση για τις πινακίδες είναι ήσσονος σημασίας

Σπυράκη: Η συζήτηση για τις πινακίδες είναι ήσσονος σημασίας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ήσσονος σημασίας χαρακτήρησε τη συζήτηση που άνοιξε μετά τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για τις πινακίδες με την αναφορά σε Σκόπια, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Αποφεύγοντας να πάρει επί της ουσίας θέση, τόνισε το γεγονός πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει παράξει αποτελέσματα και ότι η γειτονική χώρα πλέον ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. «Είναι προφανές ότι η επίσημη ονομασία της χώρας, όπως προκύπτει από τη συμφωνία των Πρεσπών, που πάλι να θυμίσω ότι επικυρώθηκε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων, είναι Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι ήσσονος σημασίας η κάθε συζήτηση που γίνεται γύρω από τις πινακίδες» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «οι πινακίδες προσδιορίζουν τη χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα σε πόλεις» υπονοώντας προφανώς πως η πόλη των Σκοπίων δεν άλλαξε το όνομά της. Για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως «η Ν.Δ. εκτιμά ότι η συμφωνία που επικυρώθηκε από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων είναι μια βλαπτική συμφωνία και δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι έχουν κάθε δυνατότητα να ελέγχουν την πορεία της γειτονικής χώρας προς την Ε.Ε. και έχουν κάθε δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμα του βέτο, εφόσον κρίνουν ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες ανακοίνωσε πως το ερχόμενο Σάββατο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία «με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί, επίσης, σήμερα Δευτέρα 18/2 με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. «Όπως ξέρετε η ΝΔ υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τη διευθέτηση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και για το σύνολο των καθυστερούμενων οφειλών προς το δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος. Ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις που θα αφορούν στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών» είπε η Μαρία Σπυράκη.

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Καμμένου σε Κοτζιά: Θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται
Έλενα Ράπτη: Τα Σκόπια θα παραμείνουν Σκόπια για εμάς (vid)
Εκλογές 2019: Όλα έτοιμα για κάλπες τον Μάιο

Κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει «σε καμία αλλαγή, σε κανένα νέο πείραμα στον χώρο της εκπαίδευσης» σημειώνοντας πως «είναι θέμα μηνών να διεξαχθούν εθνικές εκλογές και είναι αδιανόητο να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό το σημείο, χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υποστήριξε πως «δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να γίνονται πολιτικά παιχνίδια -αυτό το πληρώσαμε ακριβά οι Έλληνες το 2015- και αν ο κ. Τσίπρας δεν κατορθώσει να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν αυτή τη μείζονα επιλογή, απλώς αναιρεί τον εαυτό του. Και για άλλη μια φορά εμφανίζεται δημοσίως ψευδόμενος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ