ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χαμόγελα» στο ΚΙΝΑΛ μετά τη δήλωση Παπανδρέου

«Χαμόγελα» στο ΚΙΝΑΛ μετά τη δήλωση Παπανδρέου
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαλε το ΚΙΝΑΛ από τη δύσκολη θέση, καθώς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική απάτη και έβαλε «τέλος» στα διάφορα σενάρια περί συνεργασίας και τα περί κλεισίματος ματιού στον Αλέξη Τσίπρα, που προσδοκά να κυριαρχήσει στον κεντροαριστερό χώρο.

Το ξεκαθάρισμα του πρώην πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τη στάση του, χαροποίησε τη ΧαριλάουΤρικούπη και ιδιαιτέρως τη Φώφη Γεννηματά που ετοιμάζει βαλίτσες για την Ισπανία όπου θα πάρει μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος στην οποία δεν θα λάβει μέρος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε ως μοναδική ευκαιρία την ανάδειξη της δημοκρατικής παράταξης μέσα από τις εργασίες του ΚΙΝΑΛ καθιστώντας σαφές ότι δεν προτίθεται να παίξει κανένα παιχνίδι σε βάρος της παράταξης:

«Υπήρξα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της κυβέρνησής του σε μια από τις δυσκολότερες ιστορικά περιόδους της χώρας μας, όταν η Προοδευτική Παράταξη πάλευε με όλες της τις δυνάμεις της να διασώσει τον τόπο, την ώρα που όλοι οι άλλοι λυσσαλέα πολεμούσαν το έργο μας.

Η τότε αντιπολίτευση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλουν, όπως επέβαλλε το πατριωτικό καθήκον στη διάσωση της χώρας, αφοσιώθηκαν σε ανεύθυνους λαϊκισμούς και στη ρητορική του μίσους.

Έχουν ιστορική ευθύνη για αυτή τους την στάση και καταλήγει στη γραπτή του ανακοίνωση: Θέλω να γίνει σε όλους σαφές πως, δεν με αφορά καμία άθλια φιλολογία, μεθόδευση ή εργαλειοποίηση, που εντάσσεται στο δυσάρεστο κλίμα των ημερών, του ευτελισμού της πολιτικής και της Δημοκρατίας, του κυνισμού και των τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, που υπηρετούν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ