ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η παρέα του Μαξίμου προσπαθεί να διασωθεί με μεθόδους Μαδούρο

Γεννηματά: Η παρέα του Μαξίμου προσπαθεί να διασωθεί με μεθόδους Μαδούρο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε εκδήλωση κατά την οποία παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τους εργαζομένους.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την εκτίμηση πως το ΚΙΝΑΛ κάθε μέρα δυναμώνει, σημειώνοντας πως «χρειάζεται ισχυρός προοδευτικός πόλος, απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

«Έτοιμοι να δώσουμε την μάχη στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στις Ευρωεκλογές, στις Εθνικές» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ απευθυνόμενη στην κυβέρνηση τόνισε: «Κύριοι της Κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών».

«Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόταση για την Ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε εξηγώντας πως «προχωρούμε μπροστά με βάση το ‘’Σχέδιο Ελλάδα’’. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόταση για την Ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Όπως συμπλήρωσε, στόχος είναι «να μειώσουμε τις Κοινωνικές Ανισότητες, να εγγυηθούμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην χώρα μας».

Εκτίμησε, δε, πως «αυτή η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, επικίνδυνη για την Δημοκρατία», ενώ σχολιάζοντας την υπουργοποίηση των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας. Με μεθόδους Μαδούρο, η παρέα του Μαξίμου προσπαθεί να διασωθεί. Πρωθυπουργός σε απόγνωση, μπροστά στην ήττα.

Έχει φτάσει στο σημείο να κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και την Κεντροαριστερά. Αδειάζει και τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα. Όσο για την απόπειρα λεηλασίας του χώρου μας , αυτή πέφτει στο κενό. Συνεχίστε κ.Τσίπρα, για κάθε έναν που εξαγοράζετε, 1000 έρχονται στο κίνημα αλλαγής».

«Αυτή η Κυβέρνηση θα καταδικασθεί στις εκλογές που έρχονται» συμπλήρωσε ενώ αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία: «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και στην ΝΔ να εμφανιστούν ως ‘’σωτήρες’’. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και στην ΝΔ να εμφανιστούν ως ‘’σωτήρες’’ απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η ΝΔ εκφράζει ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό υπάρχει στον τόπο. Γιατί είναι αυτοί που βάφτισαν ΄΄επανίδρυση΄΄ την διάλυση του κράτους. Γιατί είναι αυτοί που αποσάρθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια. Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε».

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του ΚΙΝΑΛ για τους εργαζόμενους, η κα. Γεννηματά εστίασε στα ακόλουθα:

Α) ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-Στρατηγικός στόχος μας είναι η Πλήρης Απασχόληση.

-Δίνουμε Κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για πρόσληψη νέων εργαζομένων, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.

-Απαλλάσσουμε για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές τους νέους ανθρώπους που ξεκινούν επαγγελματική δραστηριότητα.

-Εφοδιάζουμε τους νέους με την «Εγγύηση Μαθητείας».

Β) ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

|) Αναβαθμίζουμε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την πλήρη εφαρμογή των Νόμων, των Συμβάσεων, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στις επιχειρήσεις και τους εργασιακούς χώρους.

  1. II) Ο δεύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός θέτει για όλους μας, νέα ζητήματα και απαιτεί νέες απαντήσεις.

Όχι με φοβικότητα, αντίθετα χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων στη γνώση και στα νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. Με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής. Γι’ αυτό:

Α) Συγκροτούμε το Πρόγραμμα Δια Βίου Απασχόλησης, με την συνεργασία Κράτους, Ιδιωτικού Τομέα, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Κοινωνικών Εταίρων.

Β) Προωθούμε μια νέα συμφωνία της Πολιτείας με τους Κοινωνικούς Εταίρους για την ομαλή προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων σε νέες συνθήκες.

III) Θέτουμε ως προτεραιότητα την αύξηση του επιδόματος ανεργίας με την επιδότησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Και παράλληλα την δυνατότητα χρησιμοποίησης του ως επίδομα επιδοτούμενης εργασίας.

IV) Θέλουμε τον Δημόσιο Λειτουργό απερίσπαστο, χειραφετημένο να κάνει συνειδητά και σωστά την δουλειά του, χωρίς την ανάγκη να δίνει εξετάσεις στα πολιτικά κόμματα για να προαχθεί, χωρίς να νοιώθει ανασφάλεια ή κίνδυνο για το "αύριο" του. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε σκέψη για απολύσεις ή και διαθεσιμότητες των εργαζομένων του δημοσίου. Εμμένουμε στην αξιοκρατία και στην διαφάνεια παντού. Και είμαστε απόλυτοι: καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ.

Γ) ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  1. V) Ο καθορισμός του Κατώτερου μισθού, περνά στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε να καθορίζεται μόνο με αποφάσεις των ίδιων των Κοινωνικών εταίρων.
  2. VI) Ενισχύουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, και ιδιαίτερα τις κλαδικές δίνοντας βάρος στην υποχρεωτικότητα και την καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις, είτε όχι.

Επαναφέρουμε πλήρως την «μετενέργεια» των συλλογικών συμβάσεων για την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

VII) Καταργούμε τον Νόμο Κατρούγκαλου και ανοίγουμε τον διάλογο για δίκαιες και βιώσιμες λύσεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα, με σεβασμό στην ανταποδοτικότητα των εισφορών και κατοχύρωση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ.

Επαναφέρουμε τις προηγούμενες διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας.

VIII) Δεσμευόμαστε για την σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, που επλήγησαν από τις μειώσεις λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής και των Μνημονίων.

IX) Κατοχυρώνουμε την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας και Πρόνοιας για όλους.

Χ) Επισημαίνουμε τέλος την σταθερή πολιτική μας στην στήριξη των συνδικάτων και στον ανοιχτό διάλογο μαζί τους για όλα τα μεγάλα θέματα.

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια» κατέληξε η Φώφη Γεννηματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ