ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογικό συναγερμό έθεσε τα στελέχη της ΝΔ o Μητσοτάκης: Μετράμε αντίστροφα για τις 26 Μαΐου

Σε εκλογικό συναγερμό έθεσε τα στελέχη της ΝΔ o Μητσοτάκης: Μετράμε αντίστροφα για τις 26 Μαΐου
Νέα Δημοκρατία / Γραφειο Τύπου

Την οικογένεια τοποθέτησε στο επίκεντρο του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διευρυμένο Διαγραμματειακό Όργανο του Κόμματος.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι κοινωνικό κόμμα, είναι βαθιά λαϊκό κόμμα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνοντας πως «πολλές από τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τα στεγανά, από τα κλασικά πλαίσια που θα είχε ένα παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα, και ερχόμαστε πραγματικά κοντά σε αυτούς που έχουν σήμερα την μεγαλύτερη ανάγκη. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής είναι πάρα πολύ σημαντικά. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν συνολικά με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τις ομάδες των συνανθρώπων μας που ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα τους άκουγε και θα συζητούσε μαζί τους ουσιαστικά ζητήματα πολιτικής». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά τα θέματα όπως και στα ζητήματα της οικογένειας. «Για εμάς η οικογένεια είναι το κύτταρο που κρατάει την ελληνική κοινωνία όρθια. Δεν το κρύβουμε, το λέμε ξεκάθαρα, θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας το οποίο πια απειλεί, μακροπρόθεσμα, να αφανίσει το ίδιο το έθνος μας» εξήγησε.

Ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος για την δουλειά που έχουν ανιδιοτελώς κάνει έως σήμερα επισημαίνοντας πως επετεύχθη ο πρώτος μεγάλος στόχος, «η ουσιαστική ποιοτική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και η δυνατότητα να δώσουμε σε ανθρώπους οι οποίοι ήταν κοντά στο κόμμα, αλλά και ανθρώπους που ενδεχομένως ποτέ δεν θα φαντάζονταν ότι θα βρίσκονταν σε ένα τέτοιο κομματικό χώρο, καινούριες ευκαιρίες να ασχοληθούν με τα κοινά. Να γεφυρώσουμε δηλαδή, με αυτόν τον τρόπο, το χάσμα μεταξύ κομμάτων, κοινωνίας και πολιτικής. Αποδίδω πραγματικά πολύ μεγάλη σημασία στη δουλειά η οποία γίνεται στις γραμματείες, και όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές, τόσο πιο σημαντική θα είναι η δουλειά η οποία γίνεται και σε ζητήματα αμιγώς οργανωτικά».

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές έθεσε ως στόχο «καμία Περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ» ενώ επιφυλάχτηκε για το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές. «26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Σε περίπτωση που το επιλέξει, έχουμε εθνικές εκλογές και προφανώς αυτή είναι η μητέρα των μαχών. Στην περίπτωση όμως που δεν το επιλέξει, και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση ακριβώς τα ίδια που θα κάναμε εάν είχαμε εθνικές εκλογές την 26η Μαΐου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και έθεσε ως στόχο όλων «ο βασικός πυρήνας του προγράμματός μας να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Δεν θέλω να υπάρχει πριν τις εκλογές ούτε ένας πολίτης που να μην ξέρει τουλάχιστον τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, τρεις λόγους για τους οποίους να πιστεύει πραγματικά ότι η ζωή του με τη Νέα Δημοκρατία θα μπορεί να γίνει καλύτερη. Και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο βάρος το οποίο πέφτει και στους δικούς σας ώμους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ