ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για BBC: Ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει θέμα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας»

ΝΔ για BBC: Ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει θέμα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας»
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με αφορμή το εκτενές αφιέρωμα του BBC για την «αόρατη σλαβομακεδονική μειονότητα», το οποίο, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για μια «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα που κατοικεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα», η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση, ότι ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» δεν υφίσταται  στη χώρα. 

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «δεν πέρασε ούτε ένας μήνας αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της "Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας", να πανηγυρίζουν για τη συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Σήμερα το έκαναν. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου».

«Η απάντηση τότε του κ. Τσίπρα ήταν ότι η ΝΔ υποθάλπει τον εθνικισμό», τονίζει η ΝΔ επισημαίνοντας μάλιστα πως το σημερινό δημοσίευμα του BBC επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

«Το BBC σήμερα με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι “στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα», υπογραμμίζει η Πειραιώς.

«Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ