ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για τη θητεία των γυναικών

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για τη θητεία των γυναικών
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η πρόθεση -σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής- του Πάνου Καμμένου να καταστήσει τη στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, υποχρεωτική, και για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, προαιρετική.

Συγκεκριμένα:

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «νέο παραλήρημα του κ. Καμμένου» και προσθέτει: «Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες». «Το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πρότινος έβριζε και κατηγορούσε εκπλήσσει...Κυρία Γεννηματά, συνεχίστε παρέα με τον κ. Βενιζέλο, πλέον κανείς δεν σας λαμβάνει υπ’ όψιν» ήταν η απάντηση, πριν από λίγο, της εκπρόσωπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, το Ποτάμι, κάνει λόγο, στη δική του ανακοίνωση με τίτλο «Καμμένος über alles», για «συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου...Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό» -ανακοίνωση η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κ. Χρυσοβελώνη: «Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό».

Σκληρή γλώσσα και από την Ένωση Κεντρώων: «Οι συγκεκριμένες σκέψεις εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ