ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ υπουργείου Εσωτερικών: Είμαστε έτοιμοι και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο

ΓΓ υπουργείου Εσωτερικών: Είμαστε έτοιμοι και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο
Φωτογραφία αρχείου / Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εκτίμησή του ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ωστόσο το υπουργείο θα είναι έτοιμο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Είμαστε πρετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

«Πολιτικά, η κυβέρνηση έχει στις 26 Μαϊου εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και ο πολιτικός στόχος για εθνικές εκλογές είναι τον Οκτώβριο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο το υπουργείο Εσωτερικών αντέχει μια τέτοια εκλογική διαδικασία, ο ίδιος απάντησε ότι «τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι. Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε».

Επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα λίστας, στις επικείμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με «σταυρό». Μιλώντας και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους ανέφερε ότι οι καταστάσεις είναι στη διάθεση του υπουργείου και υπάρχει μια μεγάλη λίστα που αν χρειαστεί, μπορεί και να διευρυνθεί.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, έκανε λόγο για «έκπληξη», εκτιμώντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα οδηγηθεί σε αλλαγή στρατηγικής, ενώ αμφισβήτησε το κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις μπορούν να προβλέψουν σωστά το αποτελέσμα, λόγω της «αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος» τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ