ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άδειασμα» Καμμένου από ΣΥΡΙΖΑ για στράτευση γυναικών

«Άδειασμα» Καμμένου από ΣΥΡΙΖΑ για στράτευση γυναικών
Eurokinissi

Νέες τριβές μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να δημιουργούνται λίγες μόνο μέρες μετά τη διαφοροποίηση που υπήρξε στο σύμφωνο συμβίωσης.

Αφορμή οι σκέψεις του κ. Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση γυναικών που επιθυμούν να ενταχθούν στα σώματα ασφαλείας αλλά και για τη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την Κουμουνδούρου καθώς τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σ. Φάμελλος όσο και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Ζαχαριάδης πήραν σαφείς αποστάσεις από τα σχέδια του υπουργού Άμυνας.

Μιλώντας στον Βήμα FM, ο κ. Φάμελλος είπε πως πρόκειται για «απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης» . Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FΜ σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα. Είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου». Προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα παρακάτω λέγοντας εκφράζοντας την άποψη υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Ιδιαίτερα σκληρός και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης που χαρακτήρισε την πρόταση «ανέκδοτο» λέγοντας ότι είναι απολύτως εκτός της λογικής του κόμματός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ