ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα από Δελφούς: Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα από Δελφούς: Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο
EUROKINISI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Διμέτωπη επίθεση κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών κατηγορώντας τους για απόπειρα πολιτικού διχασμού.

Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε συνοπτικά τις προτάσεις του κόμματος της ενώ ξεκαθάρισε πως το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει άλλον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας που «θα πρέπει να προέλθει από την προοδευτική παράταξη. Έναν Πρόεδρο που θα ενώνει σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία το έθνος».

Απευθυνόμενη στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον κάλεσε «αντί να προβαίνει σε αλαζονικές εξαγγελίες για κυβερνήσεις συνεργασίας, ας κοιτάξει τα του οίκου του και να μαζέψει τα …τρία κόμματα που έχει γίνει η ΝΔ» ενώ για τον πρωθυπουργό είπε πως «το πρόβλημα στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Είναι βαρίδι για την Αριστερά βαρίδι για τη χώρα. Καιρός να φύγει».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τρεις μεγάλες ζημιές:

  • πρώτον, παραχώρησε τη μακεδονική γλώσσα, ιθαγένεια και ταυτότητα. Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε πάλι την όρεξη για αλυτρωτισμούς.
  • Η δεύτερη ζημιά που έγινε ήταν η σπορά του εθνικού διχασμού, παρότι του ζητήσαμε πολλές φορές να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να του δώσουμε τεράστια διαπραγματευτική δύναμη. Δεν το θέλησε γιατί εξ αρχής έβλεπε το θέμα των Πρεσπών ως ένα εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη και διεμβολισμό των αντίπαλων κομμάτων.
  • Η τρίτη μεγάλη ζημιά ήταν αυτή που κατάφερε ο κ. Τσίπρας στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό: διαλύθηκαν κόμματα, «ενοικιάσθηκαν» βουλευτές και ζήσαμε την απόλυτη απαξίωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Η λύση που προτείνουμε εμείς για την ελληνική Οικονομία είναι το ‘’ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ’’: πρόγραμμα προοδευτικό, ολοκληρωμένο, που εξασφαλίζει και Ανάπτυξη, αλλά και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Κι αυτός ο συγκερασμός των δύο είναι η πολύ μεγάλη διαφορά μας και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ» είπε η Φώφη Γεννηματά δίνοντας το περίγραμμα του προγράμματος του ΚΙΝΑΛ.

Υποστήριξε πως η κατάσταση της χώρας είναι οριακή εξηγώντας ότι «τα έσοδα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, οι έμμεσοι φόροι χτυπούν τους πιο αδύναμους και ουδείς που ισχυρίζεται ότι είναι Αριστερός δεν μπορεί να αυξάνει, όπως κάνει ο κ.Τσίπρας, τους έμμεσους φόρους, οι τράπεζες δόθηκαν σε ξένα χέρια μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, στην οποία χάθηκαν 20 δις για το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους μετόχους».

Για τα κόκκινα δάνεια είπε πως καταργήθηκε η μοναδική προστασία για την πρώτη κατοικία ενόψει των πλειστηριασμών: «Επρόκειτο για Νόμο ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μέχρι στιγμής ακούμε ότι θα αντικατασταθεί από έναν άλλο τελείως αόριστα. Ο νόμος αυτός δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει, μάλλον θα έχει ετήσιο ορίζοντα, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας χρονοτριβεί ως τις εκλογές, ώστε να βρει προστασία για τον εαυτό του από την οργή των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά «στις περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά και στις κοινωνικές δαπάνες το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουμε πια ούτε νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία είναι κι αυτά θύματα στο βωμό των υπερ-πλεονασμάτων» ενώ «δεν είναι επαρκείς οι μειώσεις των φόρων, που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να προκαλέσουμε το συντομότερο δυνατό αναπτυξιακό σοκ, που θα στηριχθεί και σε ξένες μεγάλες επενδύσεις –που σημαίνει σταθερό φορολογικό σύστημα, πολιτική σταθερότητα, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στη χώρα».

«Το μεγάλο λάθος όλων των αναπτυξιακών προγραμμάτων μέχρι σήμερα ήταν ότι φτιάχτηκαν από ξένους, που δεν γνώριζαν ότι η ελληνική Οικονομία στηρίζεται στη μικρομεσαία επιχείρηση. Οι μεσαίες, μικρές έως και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν αντέξει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση, αλλά αυτό που χρειάζονται τώρα είναι οξυγόνο, να χρηματοδοτηθούν, να μπορούν να προσλάβουν προσωπικό με ειδικές ρυθμίσεις και ασφαλιστικά κίνητρα, για να πάνε παρακάτω» είπε η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ: για κάθε 100 ευρώ που θα δίνουν για νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο, να φοροαπαλλάσσονται για 150 ευρώ.

«Σημασία έχει να μην μείνουμε στα λόγια. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Η απογοήτευση του κόσμου είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς, που καραδοκεί στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Υπάρχει τρίτος δρόμος για την ελληνική Οικονομία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με την ιδεοληψία του κ.Τσίπρα κατά των επενδύσεων ούτε με την ασυδοσία της αγοράς του κ. Μητσοτάκη» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συμπληρώνοντας πως «Ο πολιτικός διχασμός ξεκινά από το δήθεν δίπολο κορυφής, που έχουν στήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και θέλω να ελπίζω ότι δεν έχει φτάσει σε βάθος στην ελληνική κοινωνία.». «Εάν είχαν δείξει διαφορετική στάση από την αρχή και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του διχασμού και της πολιτικής σύγκρουσης, θα είχαμε βγει πραγματικά από τα μνημόνια. Ακρίβυνε και καθυστέρησε η έξοδος από την κρίση ακριβώς γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επέλεξαν το δρόμος της σύγκρουσης και όχι της ενότητας. Είναι καιρός να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε και πάλι στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την οικονομία: «ο κ. Μητσοτάκης 10 χρόνια τώρα δεν έχει βρει μία λέξη να πει για τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-9, όταν εκτοξεύθηκαν το χρέος και το έλλειμμα και βυθίστηκε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας. Τότε που ενώ βυθιζόταν η χώρα, εκείνοι επέλεξαν να χτίσουν πελατειακό κράτος με απίστευτη σπατάλη και προσλήψεις. Κουβέντα για όλα αυτά. Επίσης πόσο καιρό του πήρε του κ. Μητσοτάκη να καταλάβει ότι ήταν η Κυβέρνηση του που έδινε ψευδή στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τι συνέβαινε με το έλλειμμα στην Ελλάδα.

Παρ’ ότι όμως τους έχω προκαλέσει πάρα πολλές φορές Τσίπρα και Μητσοτάκη να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για τη Οικονομία στη Βουλή από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ μέχρι σήμερα, ουδείς από τους δύο το δέχτηκε. Γιατί πρέπει να δούμε τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας.

Αρνούνται την Εξεταστική Επιτροπή γιατί τους βολεύει το αφήγημα του «κακού ΠΑΣΟΚ» που ευθύνεται για όλα τα δεινά του τόπου» εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ