ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση για την Kεντροαριστερά χωρίς ΚΙΝΑΛ και Γιώργο Παπανδρέου

Εκδήλωση για την Kεντροαριστερά χωρίς ΚΙΝΑΛ και Γιώργο Παπανδρέου
EUROKINISSI

Ένας ακόμη ευρωπαίος φτάνει σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να ταχθεί υπέρ της κεντροαριστερής λύσης στις ερχόμενες εκλογές.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, επισκέπτεται την Ελλάδα για να λάβει μέρος σε εκδήλωση προώθησης της προοδευτικής συνεργασίας ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην εκδήλωση που θα γίνει παρουσία του Αλέξη Τσίπρας, ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Λούκα Κατσέλη. Θα απουσιάζει το ΚΙΝΑΛ αλλά και ο επικεφαλής της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν να πλησιάζει προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Την πρόσκληση αρνήθηκε, επίσης, τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης καθώς εκτιμούν πως πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει ως μοναδικό στόχο την διεμβόλιση του ευρωσοσιαλιστικού χώρου.

Δείγμα πάντως των προθέσεων της έδειξε από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθαρίζοντας, την ώρα που ψήφιζαν για εκλογή συνέδρων περίπου 63 χιλιάδες μέλη του ΚΙΝΑΛ, ότι δεν έχει τίποτε κοινό με τον πρωθυπουργό:

«Πρόκειται για πραγματικό θράσος όταν είναι οι εκφραστές του λαϊκισμού και όταν συγκυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια με την Ακροδεξιά και εξακολουθούν να στηρίζονται σε ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμείνουν στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλο αδιέξοδο γιατί πλησιάζουν εκλογές και είναι πολύ κοντά στην ήττα του. Δεν έχει επιχειρήματα ώστε να υποστηρίξει το κυβερνητικό έργο του γιατί έχει αποτύχει παντού.

Γι΄ αυτό το λόγο ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να φορέσει προ των εκλογών προσωπείο και να παριστάνει τον Κεντροαριστερό. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ο οπαδός του Μαδούρο. Εφαρμόζει καθεστωτικές πολιτικές που συνάδουν με τις πρακτικές των δεξιών κυβερνήσεων τα παλαιότερα χρόνια. Και βλέπουμε ότι έχει και την ανάλογη στήριξη από τα παραθεσμικά συστήματα της Δεξιάς. Από τη Δεξιά τον βοηθούν και με αυτή την τεχνογνωσία, αλλά και με στελέχη τους» επεσήμανε με έμφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ