ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την κατάτμηση πέντε δήμων

Εκλογές 2019: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την κατάτμηση πέντε δήμων
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τη σύσταση εφτά νέων δήμων με την ταυτόχρονη κατάργηση των αντίστοιχων υφιστάμενων πέντε δήμων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Σύμφωνα με την 68 σελίδων τροπολογία που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλωτου, συστήνεται ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντων Νήσων καθώς επίσης και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας.

Επίσης, σπάει σε τρεις δήμους η Κεφαλονιά, ενώ συστήνεται ο Δήμος Μυτιλήνης και Δήμος Δυτικής Λέσβου. Επίσης, σπάει ο δήμος Βελβεντού – Σερβιών και γίνονται δύο ξεχωριστεί δήμοι.

Στους συνιστώμενους δήμους μεταφέρεται το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου και ορισμένου χρόνου, προσωπικό, καθώς και το προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση μίσθωσης έργου των καταργούμενων δήμων. Από το σπάσιμο των δήμων, προβλέπεται επιβάρυνση ύψους 882.000 ευρώ, καθώς ουσιαστικά συστήνονται 7 νέες θέσεις δημάρχων και 28 αντιδημάρχων.

Επίσης, προβλέπεται δαπάνη για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των συνιστώμενων δήμων, το ύψος της οποίας εξαρτάται, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τα πραγματικά γεγονότα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ