ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το προεκλογικό παρασκήνιο και οι φήμες περί παρέμβασης Καραμανλή

Το προεκλογικό παρασκήνιο και οι φήμες περί παρέμβασης Καραμανλή
Σεβόμενος το πένθος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφύγει τις επόμενες ημέρες την πολιτική αντιπαράθεση. EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χωρίς ουσιαστική προεκλογική δραστηριότητα θα κυλήσουν οι δύο επόμενες μέρες στη ΝΔ, καθώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει με αυτό τον τρόπο στο πένθος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον χαμό της αδερφής του, Βάσως.

Από εκεί και πέρα όμως με ενδιαφέρον αναμένουν όλοι το πως θα κυλήσει η προεκλογική εκστρατεία και κυρίως αν θα συνεχιστεί η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μονομάχων που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα.

Η εικόνα, πάντως, που υπάρχει είναι πως το φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα επιδράσει κατευναστικά και στην πολιτική αντιπαράθεση. Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική κόντρας σε προσωπικό επίπεδο με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη το επόμενο διάστημα.

Τι θα γίνει όμως με τα στελέχη που ήδη έχουν πάρει θέσεις μάχης; Πολλοί εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό να αναβιώσει στο εσωτερικό της ΝΔ μια παλιά αντιπαράθεση, αυτή των Καραμανλικών με τους Μητσοτακικούς.

Σε πολλά στελέχη της ΝΔ υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι η πλευρά Καραμανλή δεν θα θελήσει “να πέσει το κόμμα στα χέρια του Μητσοτάκη” όπως λένε χαρακτηριστικά και προετοιμάζονται για δυναμική παρέμβαση το επόμενο διάστημα ακόμα και του ίδιου του Κώστα Καραμανλή.

Αν και είναι γνωστό πως ο πρώην Πρωθυπουργός δεν αναμιγνύεται επίσημα στις εσωκομματικές διεργασίες, είναι το ίδιο γνωστό πως όλοι οι συνομιλητές του έφευγαν από το γραφείο του στην Παναγή Κυριακού έχοντας την εκτίμηση πως θα πρέπει να στηριχθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε αυτή βέβαια τη θεωρία της “σύγκρουσης από το παρελθόν” υπάρχει και ο αντίλογος που θέλει το στρατόπεδο Μητσοτάκη διασπασμένο. Εξάλλου, είναι γνωστό πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και όχι τον αδερφό της στον πρώτο γύρο και το ίδιο αναμένεται να κάνει και στον δεύτερο.

Τέλος, άγνωστο παραμένει το πως θα κινηθεί τις επόμενες μέρες ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ