ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» από τη Νέα Δημοκρατία στους χώρους εποπτευόμενης χρήσης

«Ναι» από τη Νέα Δημοκρατία στους χώρους εποπτευόμενης χρήσης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θα υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, παρά τις επιφυλάξεις της, την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης για τοξικομανείς.  

«Η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει δεσμευθεί ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συναντήσεις του με εξαρτημένα άτομα, πρώην χρήστες και φορείς, θα υπερψηφίσει την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης για τους τοξικομανείς, αν και έχει σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που τελικώς η κυβέρνηση διατύπωσε το εν λόγω άρθρο» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πειραιώς.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, «η λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και γι’ αυτό η εν λόγω πολιτική εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Επιπλέον, συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, τον δραστικό περιορισμό της ανεξέλεγκτης χρήσης σε δημόσιους χώρους, ενώ ενθαρρύνει και την ένταξη των εξαρτημένων ατόμων σε προγράμματα απεξάρτησης».

Αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, η Πειραιώς υποστηρίζει πως «ο τρόπος που νομοθετεί η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη λύση είναι προβληματικός, καθώς οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης πρέπει να αφορούν μόνον τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί ιατρικά ως τοξικοεξαρτημένα, ενώ είναι αναγκαίο να υπάρξουν και επιπλέον εγγυήσεις ορθής εφαρμογής της. Στις ρυθμίσεις αυτές θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ