Δημοσκόπηση Prorata: Στις 4,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στους νέους
Νέα δεδομένα προκύπτουν για τις δυνάμεις των κομματων σε δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Prorata για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel και στην οποία αντικείμενο έρευνας ήταν νέοι ψηφοφόροι.
Στη μέτρηση συμμετείχαν 1.000 άτομα, ηλικίας από 18 έως 34 ετών από όλη την επικράτεια, ενώ τα περισσότερα από τα ερωτήματα είχαν κυρίως να κάνουν με ζητήματα που αφορούσαν άτομα νεαρής ηλικίας.
Έτσι εκτός από την πρόθεση ψήφου οι συμμετέχοντες στην έρευνα, ερωτήθηκαν για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την πορεία της οικονομίας, για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτικούς και ψυχολογικούς λόγους, για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, για την ταυτότητα φύλλου αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται 24% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 19,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5% και στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΙ.ΝΑΛ. με 4%. Εκτός βουλής βρίσκεται το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝ. ΕΛ.
Ο Ζελέσνκι καλεί τους συμμάχους να καλύψουν το κενό των 27 δισεκ. ευρώ για την άμυνα της Ουκρανίας
19:04
Παπαστράτος: Τζίρος άνω του 1 δισ. ευρώ και ισχυρή ανάπτυξη με νέες επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ
18:54
Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος την Δευτέρα - Πού καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία
18:45
Φωτιά σε δασική έκταση στο Μέτσοβο Ιωαννίνων - Σηκώθηκε ένα ελικόπτερο
18:43