ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Αυτοί που ήταν μέρος του προβλήματος παριστάνουν ότι μπορεί να γίνουν μέρος της λύσης

Δούρου: Αυτοί που ήταν μέρος του προβλήματος παριστάνουν ότι μπορεί να γίνουν μέρος της λύσης
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δριμύτατη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Ρένα Δούρου από τη συχνότητα της ΕΡΤ  κατηγορώντας τον για τυμβωρυχία.

Η περιφερειάρχης Αττικής σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επισήμανε ότι «οι πολιτικοί αντίπαλοί της δεν νοιάζονται για τους νεκρούς και τις περιουσίες που χάθηκαν, ούτε για το πώς θα θωρακιστεί καλύτερα η πατρίδα μας, αλλά μονάχα να φύγουν ο Τσίπρας και η Δούρου για να επιστρέψουν εκείνοι».

«Δεν πρέπει να μας παρασύρουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά στην τυμβωρυχία, αυτό δηλαδή που έχουν επιχειρήσει στελέχη των κομμάτων τους, δημοσιογράφοι και "εισαγγελείς" των πληκτρολογίων, οι οποίοι, ενώ ακόμη καταμετρούσαμε νεκρούς, αναζητούσαν στο πρόσωπό μου τον αποδιοπομπαίο τράγο» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι με τη διαδρομή του σε θέσεις ευθύνης στο παρελθόν «είναι από εκείνους που πυροδότησαν τα προβλήματα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Δεν ήρθε σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου. Οι καταστροφείς του παρελθόντος και του παρόντος μας ζητούν τώρα να τους δώσουμε στα χέρια το μέλλον μας».

Σε άλλο σημείο, η Ρένα Δούρου τόνισε πως «αυτοί που ήταν μέρος του προβλήματος παριστάνουν ότι μπορεί να γίνουν μέρος της λύσης» εξηγώντας πως οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν επιχειρούν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και τη διαδικασία διάσωσης-διαφυγής πολιτών.

Επισήμανε ότι «πολιτικές ευθύνες υπάρχουν πάντα και διαχρονικά», ωστόσο, πρέπει «να επιμερίζονται σωστά και να μην τις συγχέουμε με τις ποινικές ευθύνες».

Απαντώντας επί της ουσίας σε όσους την καλούν να παραιτηθεί είπε πως «ο όρκος στο Σύνταγμα, είναι ιερός και απαιτεί να τηρείς το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες. Και όχι να φυγομαχείς, όταν οι εφιάλτες του παρελθόντος σε καλούν να παραιτηθείς για τις δικές τους ευθύνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ