Κατρούγκαλος: Μέχρι το Πάσχα στη Βουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις
Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα και με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.
Μιλώντας στο Spiegel Οnline θύμισε ότι το θέμα έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ ενώ προανήγγειλε πως θα συζητηθεί στη βουλή πριν το Πάσχα.
Στο ερώτημα του δημοσιογράφου πως ο πρωθυπουργός «είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τα τέλη του 2018 το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή. Έκτοτε συνεχώς αναβάλλεται», ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως «δεν μπορώ να πω συγκεκριμένη ημερομηνία» αλλά «ήμουν παρών όταν ο Τσίπρας έθεσε το ζήτημα αυτό στην Καγκελάριο Μέρκελ. Το θέμα για μας παραμένει ανοιχτό. Ηθικά, ιστορικά, πολιτικά και νομικά. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε να μιλάμε γι’ αυτό».
Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο «στο εγγύς μέλλον το ζήτημα θα έλθει στην ελληνική Βουλή. Τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο».
Στις κοινές δηλώσεις με την Ανγκέλα Μέρκελ τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός είχε μεταξύ άλλων τονίσει:
«Δεν ξεχνάμε τις δύσκολες αλλά απαράγραπτες υποχρεώσεις που μας άφησε η ιστορία, όπως οι πολεμικές αποζημιώσεις και το πολεμικό δάνειο, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να συζητήσουμε σε ένα νέο πλαίσιο».
ΠΑΣΟΚ και Τσίπρας σε νέα μετωπική σύγκρουση: Αλληλοκατηγορίες για «διευκόλυνση» Μητσοτάκη
12:28
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ έπληξε το Μιντανάο των Φιλιππίνων - Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα
12:23
Eπίθεση σε σχολείο της Πολωνίας: Νεκρή 37χρονη - Δεύτερο περιστατικό μέσα σε δύο ημέρες
12:11
Γιατί ξεμένουν από ψάρια οι ιχθυαγορές - Οι κινητοποιήσεις των αλιέων και οι ενεργειακές πιέσεις
12:08