ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Φίλη στον Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ

Απάντηση Φίλη στον Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με κατηγορηματικό τρόπο «άδειασε» ο Νίκος Φίλης τον Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως κανείς δεν σκοτώθηκε από μολότοφ.

Ο πρώην υπουργός θύμισε την περίπτωση της Marfin όπου υπήρξαν νεκροί από μολότοφ που έριξαν κατά τη διάρκεια διαδήλωση.

«Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης για να προσθέσει: «Μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμα οι εγκληματίες αυτοί και γνωρίζω ότι οι μόνες καταδίκες που υπήρξαν για τον άδικο χαμό των τριών αν θυμάμαι καλά εργαζομένων, ήταν οι καταδίκες εις βάρος των υπευθύνων της τράπεζας. Που είχαν φτιάξει μια παγίδα, ένα κτίριο – παγίδα για τους εργαζόμενους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, το πρωί δήλωσε από τη συχνότητα της ΕΡΤ: «Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ».

Ο κ. Κυρίτσης προχώρησε στη δήλωση αυτή σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης.

Πρόσθεσε δε, πως στις συγκρούσεις στο δρόμο τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ