ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Είμαστε σε μια Βουλή που δεν ακούει

Θεοδωράκης: Είμαστε σε μια Βουλή που δεν ακούει
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με τελετή αποχαιρετισμού των μεγάλων ευκαιριών παρομοίασε τη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία για τις αλλαγές στο Σύνταγμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αποχαιρετούμε τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, είμαστε σε μια Βουλή που δεν ακούει», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αναφέρθηκε στο άρθρο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που δεν έλαβε το πράσινο φως για αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή, στη βουλευτική ασυλία και τη δυνατότητα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από ένα διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρενέβη και στο ζήτημα αλλαγής του ποινικού κώδικα, καλώντας τα κόμματα να μην συντρίψουν τον εκσυγχρονισμό στις κομματικές μυλόπετρες. «Θέλουμε νέο ποινικό δίκαιο, μαζί με αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Κώδικα και κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, που μετά και τις αλλεπάλληλες παρατάσεις του, έχει εξελιχθεί σε έναν νόμο - γενικό συγχωροχάρτι- που αποφυλακίζει οριζοντίως, με τα ίδια κριτήρια, κατά συρροή εγκληματίες και μικροπαραβάτες.
Η χώρα έχει ανάγκη αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του Δικαίου και εναρμόνισή του με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ