ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη συμπάθεια, ολομέτωπη επίθεση του Παπανδρέου κατά του Τσίπρα

Μετά τη συμπάθεια, ολομέτωπη επίθεση του Παπανδρέου κατά του Τσίπρα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Λίγα εικοσιτετράωρα πέρασαν από την δήλωση συμπάθειας του Γιώργου Παπανδρέου για τον Αλέξη Τσίπρα και ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε, αυτή τη φορά με ιδιαιτέρως σκληρή φρασεολογία.

«Ο ιστορικός μας αντίπαλος, είναι η συντήρηση. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Συντήρηση είναι η δεξιά, αλλά αλήθεια είναι και ότι, συντηρητική είναι και η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών κάνοντας λόγο για ιστορική αντίφαση, στην οποία απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε «κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, να συμμετάσχει και να δυναμώσει την προσπάθεια που κάνουμε με το Κίνημα Αλλαγής. Έτσι ώστε, να μπορέσουμε να επιβάλλουμε την αλλαγή πορείας».

«Πηδήσαμε με ευκολία, από το κράτος των νταβατζήδων, στο κράτος των μαφιόζων και των παρακρατικών, αντάμα με φασίστες και ακροδεξιούς, από τη μια και με θιασώτες της βίας ως μαμής της ιστορίας από την άλλη. Με μεγάλη ευκολία, βαφτίζονται μέλη μιας κατ' όνομα βεβαίως, προοδευτικής συμμαχίας, ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Και άλλες επιφανείς προοδευτικές προσωπικότητες» είπε σε άλλο σημείο ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Από πότε η δημοκρατία, η αριστερά, ο σοσιαλισμός, επαγγέλλονται το μίσος και τον διχασμό; Από πότε χωρίζουν αντί να ενώνουν;» διερωτήθηκε.

Επανέλαβε την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου επιδίωξη και συμβολή θα πρέπει να είναι:

  1. Η ανάδειξη και κατανόηση του προβλήματος
  2. Η διαμόρφωση ενός εθνικού προοδευτικού σχεδίου και μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου - Που θα είναι κτήμα του Ελληνικού λαού και μαζί, οπλοστάσιο για την επανάκτηση της αξιοπιστίας μας διεθνώς μέσα σε πνεύμα συνεννόησης μεταξύ πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων
  3. Η επούλωση των πληγών που άφησαν στο σώμα της κοινωνίας οι επιπτώσεις από την ίδια την κρίση
  4. Η σύγκλιση των δυνάμεων της προόδου, με όρους αλήθειας, επί τη βάση αρχών και αξιών, που να υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της χώρας, και όχι τις τακτικές ανάγκες οποιουδήποτε
  5. Η βιώσιμη μετάβαση στην επόμενη ελληνική δημοκρατία

Κάλεσε τα στελέχη και τους προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν αυτή τη προσπάθεια για την «αναγκαία εθνική συνεννόηση και για τη Συμφωνία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για μια μεταρρυθμιστική ατζέντα που θα διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης πορείας για τους Έλληνες και τη χώρα. Για την απαραίτητη προοδευτική αλλαγή».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ