ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «αδιαχώρητο» στη Βουλή με τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Το «αδιαχώρητο» στη Βουλή με τις δηλώσεις πόθεν έσχες
CNN Greece

Πρωτοχρονιά στη Βουλή «φοβούνται» ότι θα κάνουν οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, αλλά και της αρμόδιας επιτροπής για τη συγκέντρωση των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που καταφθάνουν τις τελευταίες ημέρες, καθώς η 31η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής τους, ξεπερνούν τις 1500 καθημερινά και οι υπάλληλοι έχουν γονατίσει. Μόνον σήμερα, έχουν σταλεί στο ταχυδρομείο της Βουλής περίπου 2300 φάκελοι με δηλώσεις πόθεν έσχες των υπόχρεων, ενώ για όσους επέλεξαν να τις παραδώσουν αυτοπροσώπως στα γραφεία της επιτροπής στο κτίριο Αρβανίτη, επί της Βασιλίσσης Σοφίας η ουρά αγγίζει τα 200 άτομα.

«Χειρότερη» ημέρα αναμένεται να είναι η αυριανή, τελευταία ημέρα του χρόνου και υποβολής των δηλώσεων με τους υπαλλήλους να αναρωτιούνται τι ώρα θα ολοκληρώσουν την εργασία τους κι αν θα προλάβουν να κάνουν Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται ότι με το νέο νόμο οι δηλώσεις των περίπου 200.000 υπόχρεων υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης συλλέγονται στα γραφεία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ