ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τις αναδρομικές αυξήσεις σε συνταξιούχους βουλευτές

Αντιδράσεις για τις αναδρομικές αυξήσεις σε συνταξιούχους βουλευτές
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση χορήγησης αναδρομικών αυξήσεων σε συνταξιούχους βουλευτές, την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Το θέμα έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να δίνονται αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές.

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση με εξωφρενικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών
μας να έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά περικοπές και νέους φόρους, είναι δυνατόν να δίνετε αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές (και παλιότερα σε δικαστικούς);», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ. στην ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό.

Το ζήτημα προέκυψε μετά από απόφαση του υπουργείο Οικονομικών να εκτελέσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να δοθεί αναδρομική αύξηση σε συνταξιούχους βουλευτές (όλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι το 2008 είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ακολουθήσουνβ τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν με το νόμο 3691/08 σε δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με τη διάταξη του νομοσχεδίου γίνονται αποδεκτές οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το μόνο που απομένει να ρυθμιστεί είναι "ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών" που θα γίνει με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ