ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος οι ευρωεκλογές αλλά αν δεν «κάτσουν» μένει και η αυτοδιοίκηση

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος οι ευρωεκλογές αλλά αν δεν «κάτσουν» μένει και η αυτοδιοίκηση
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ευρωεκλογές παραμένουν ο Νο1 στόχος για την κυβέρνηση καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως ακόμα και αν δεν καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή, μπορούν να κλείσουν την ψαλίδα στέλνοντας μήνυμα πως η νίκη στις εθνικές εκλογές είναι δυνατή.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος μιλώντας στο Open Beyond είπε πως «στόχος είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές» χαρακτηρίζοντας μάλιστα το στόχο εφικτό.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ακόμα ότι «τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησαν ένα κοινωνικό και πολιτικό άνοιγμα» και συμπλήρωσε ότι «τα επόμενα ονόματα θα δώσουν ακόμα περισσότερο το στίγμα».

«Η πρόθεσή μας είναι να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, μαζικό, το οποίο θα λειτουργήσει εκλογικά χρήσιμα για το ΣΥΡΙΖΑ και θα σηματοδοτήσει την πολιτική παρουσία του κόμματος και της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και των ανοιγμάτων» τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι πρόκειται για αναμέτρηση πολιτικού χαρακτήρα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, όπου θα τεθούν πολύ σοβαρά διλήμματα.

Στο plan B της κυβέρνησης πρωταγωνιστεί η αυτοδιοίκηση καθώς στο Μαξίμου θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως η κοινωνία παραμένει στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ. Με εξαίρεση μεγάλους δήμους όπου υποψήφιοι είναι στελέχη του κόμματος, η Κουμουνδούρου απέφυγε να δώσει το χρίσμα σε πρόσωπα από το στενό πυρήνα. «Είναι πιο ασφαλές να στηρίζεις πρόσωπα με κοινωνική αποδοχή τα οποία θα φέρουν την ευθύνη της ήττας τους αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μοιραστεί τη χαρά της νίκης» εξηγούσε σχετικά γνωστός πολιτικός αναλυτικής σε πηγαδάκι σε προεκλογική εκδήλωση πριν από λίγες μέρες.

Με άλλα λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το βράδυ της 26 Μαΐου ο χάρτης της Ελλάδας να έχει σε σημαντική έκταση τα χρώματα του κόμματος είτε, έστω και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Αλλά κυρίως να μην έχει το μπλε της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ