ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται να ξαναπιάσει το νήμα ενός υγιούς πατριωτισμού

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται να ξαναπιάσει το νήμα ενός υγιούς πατριωτισμού
EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την ανάγκη για έναν πατριωτισμό που θα ενώνει αλλά και για ένα όραμα υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου από τη Μύρινα της Λήμνου.

«Γιορτάζουμε σήμερα την έναρξη μιας γενναίας επανάστασης, η οποία οδήγησε τελικά στη συγκρότηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Και τιμούμε σήμερα αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Σήμερα, είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα αισιοδοξίας, μια μέρα υπερηφάνειας. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής. Διότι εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από μια βαθιά, επίπονη κρίση» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού.

«Ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει. Ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της ευθύνης, της αλήθειας και, κυρίως, της σκληρής δουλειάς» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «εδώ από την ακριτική Λήμνο, από το Βορειοανατολικό Αιγαίο, οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά. Και το γαλάζιο του Αιγαίου, είναι πάντα λίγο πιο έντονο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε:

«Εδώ, λοιπόν, από τη Λήμνο θέλω να στείλω σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Μπορούμε καλύτερα, και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Χρόνια πολλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ