ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δημοκρατία κέκληται»: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής

«Δημοκρατία κέκληται»: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Δημοκρατία κέκληται» που φιλοδοξεί να αποτελέσει αντικείμενο γνώσης για όλους, αλλά και επιστημονικό υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο παρουσιάζεται από σήμερα 25η Μαρτίου στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής.

Μέσα από το κάθε επεισόδιο καταγράφεται η ιστορική πορεία του έθνους, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, ο ρόλος και ο ιστορικός πλούτος των βουλευτηρίων και των εθνοσυνελεύσεων και προβάλλονται οι χώροι που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας.

-58 εξειδικευμένοι επιστήμονες της Ακαδημαϊκής κοινότητας υποστήριξαν το εγχείρημα, προσδίδοντάς του υψηλό διεπιστημονικό κύρος.

-47 εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, δημοσίων υπηρεσιών, στάθηκαν πολύτιμοι αρω­γοί, διευκολύνοντας την πρόσβασή μας σε ιστορικά αρχεία, κτήρια, χώρους.

Πυρήνας της καταγραφής και της αφήγησής είναι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από το 1821 έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Τα γυρίσματα πραγ­ματοποιήθηκαν στο φυσικό ιστορικό τους περιβάλλον με το τηλεοπτικό συνεργείο της Βουλής να διανύει 6.587 χιλιόμετρα.

Υπεύθυνος για την επιμέλεια της ιστορικής καταγραφής των γεγονότων, την αρχειακή έρευνα, την οργάνωση, τον συντονισμό, και την παρουσίαση της σειράς είναι ο δημοσιογράφος Τάκης Κάμπρας. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Τάϊνα Γρηγοριάδου και τη μουσική ο βραβευμένος συνθέτης Νίκος Κυπουργός.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την 25η Μαρτίου στις 20:30 και η συνέχεια της σειράς την Παρασκευή 29 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ