ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Προσδοκίες υψηλής συμμετοχής στις εκλογές

Ν.Δ.: Προσδοκίες υψηλής συμμετοχής στις εκλογές
Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης

Αισιοδοξία πως το 2016 θα είναι μία καλή χρονιά για τη ΝΔ εκφράζουν στελέχη του κόμματος καθώς εκτιμούν πως με τη νέα ηγεσία θα τοποθετηθούν οι βάσεις για την ουσιαστική ανάκαμψη της παράταξης.

Το 2015 ήταν μια πολύ αρνητική χρονιά για τη ΝΔ καθώς κατεγράφησαν απανωτές εκλογικές ήττες, ενώ η εσωκομματική διαδικασία των εκλογών οδήγησε σε έντονα σημάδια εσωστρέφειας που κινδύνευσαν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Με τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου και ανεξάρτητα από τον νικητή, στη ΝΔ θεωρούν πως θα ξεκινήσει μία περίοδος ομαλότητας και ουσιαστικής ανάκαμψης.

« Η ανοχή που δείχνει η ελληνική κοινωνία στην κυβέρνηση Τσίπρα τελειώνει» τονίζουν στη ΝΔ, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «μέσα στους επόμενους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των επιλογών της».

Το πρώτο δύσκολο τεστ για την κυβερνητική συνοχή θα είναι η ψήφιση του ασφαλιστικού με τα στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού να πιστεύουν πως θα υπάρξουν και νέες διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκτιμούν, πως αν υπάρξει μια στήριξη από βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων αυτή θα είναι πρόσκαιρη και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Σε αυτή τη λογική στη ΝΔ τις επόμενες εβδομάδες θα τρέξουν να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε το κόμμα να είναι έτοιμο, όπως λένε, να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Όσον αφορά τα σενάρια της συναίνεσης ή μίας ενδεχόμενης συγκυβέρνησης τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως στην παρούσα φάση και με την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα στήριξης από την πλευρά της ΝΔ.

Στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών στη Λεωφόρο Συγγρού θα είναι ικανοποιημένη αν η προσέλευση των ψηφοφόρων πλησιάσει αυτή της πρώτης Κυριακής. Οι δύο μονομάχοι πάντως θα συνεχίσουν αμέσως μετά τις γιορτές της περιοδείες και τις ομιλίες τους με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναπροσαρμόζει τη στρατηγική του από αυτή του πρώτου γύρου και να ξεκινά ένα μπαράζ συνεντεύξεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ