ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι δικογραφίες Σκουρλέτη και Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι

Στη Βουλή οι δικογραφίες Σκουρλέτη και Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δικογραφίες για θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα και προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

Οι δικογραφίες αφορούν μεταξύ άλλων:

• Στη μήνυση του πρώην υπουργού των Εξωτερικών Nίκου Κοτζιά κατά του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εγκαλεί τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και για όσα έχιε πει σε συνεντεύξεις για παραχωρήσεις συμβάσεων βίζας του υπουργείου Εξωτερικών σε εταιρίες συμφερόντων του Τζορτζ Σόρος και τη χρήση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ των Σκοπίων.

Ο Πάνος Καμμένος έχει μηνυθεί και από την βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη για ανάρτησή του στο twitter με αφορμή την παρουσία της στην ορκομωσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν.

Και για τις δύο περιπτώσεις ζητείται η άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

• Στην υπόθεση της συνομιλίας του ς Παύλου Πολάκη και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

• Στην υπόθεση για τα 241 εκατ. ευρώ από επιστροφές (rebate) φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006-2010. Η δικογραφία διαβιβάστηκε με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών και στρέφεται κατά τριών πρώην μελών της κυβέρνησης Καραμανλή για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία και συγκεκριμένα των κ.κ. Δημήτρη. Αβραμόπουλου, Γιώργου Αλογοσκούφη και Φάνης Πάλλη - Πετραλιά.

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν ακόμη, άλλες οκτώ δικογραφίες με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μια εξ αυτών στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι. Την σχετική μήνυση κατέθεσε ο Αριστείδης Χερουβείμ που έχασε την μητέρα του, την αδερφή του και τα δίδυμα ανήλικα παιδιά της από την πολύνεκρη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Δεν είχα αρμοδιότητα, λέει ο Αλογοσκούφης

«Ουδεμία αρμοδιότητα αναφορικά με την πολιτική φαρμάκων είχε ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης. Ουδέποτε αρνήθηκε να υπογράψει οποιαδήποτε σχετική ΚΥΑ διότι απλώς δεν του προτάθηκε από κανέναν αρμόδιο υπουργό. Μετά χαράς θα υπέγραφε οποιαδήποτε ΚΥΑ για επιστροφές από τις φαρμακευτικές εταιρείες δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τα Ταμεία και τον Προϋπολογισμό», ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρώην υπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ