ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η ανοχή στη βία είναι νάρκη στη Δημοκρατία

Γεννηματά: Η ανοχή στη βία είναι νάρκη στη Δημοκρατία
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες, απαντάμε με Δημοκρατία, με περισσότερη Δημοκρατία» είπε από το Κερατσίνι, λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, η Φώφη Γεννηματά.

Σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε πως «τα θύματα της Χρυσής Αυγής, ο Σαχτζάτ Λουκμάν, ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν ούτε Κίνημα Αλλαγής, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Και να ήταν, λίγη σημασία θα είχε. Ο φόρος τιμής δεν είναι κομματικός, είναι ανθρώπινος και πατριωτικός. Ο Φύσσας άνοιξε τα μάτια της ελληνικής κοινωνίας σε μια τρομακτική πραγματικότητα που νόμιζε ότι δεν την αφορούσε. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον διατηρήσουμε στη συλλογική μνήμη. Ως παράδειγμα και ως προειδοποίηση».

Σημείωσε πως στη δίκη της Χρυσής Αυγής «υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις» τονίζοντας πως «δεν χωρούν άλλες. Είναι θέμα τιμής» και συμπαραστάθηκε στην μητέρα του Παύλου Φύσσα τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να είναι και να μείνει μόνη. Πρέπει να νιώθει ότι είμαστε πολλοί στο πλευρό της. Δεν γίνεται να μένουν άλλο ατιμώρητοι οι εγκληματίες. Δεν γίνεται σήμερα να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την καθυστέρηση. Δεν έχει άλλοθι»

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τον διχασμό και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ από το 1982 και του ΚΙΝΑΛ σήμερα είναι η εθνική συμφιλίωση. «Για μας, την προοδευτική παράταξη, η απάντηση στα άκρα ήταν -και θα είναι πάντα- η εθνική συνεννόηση και ενότητα».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνωρίζει ούτε να αγνοήσει τον κίνδυνο για τη δημοκρατία μας από το ακροδεξιό φαινόμενο στην πιο ακραία του εκδοχή.

Επέκρινε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το διχαστικό κλίμα που καλλιεργούν, αλλά και τη ΝΔ που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις τους.

«Δεν υπάρχουν διλήμματα "ή εμείς ή αυτοί", δεν κοιτάμε μπροστά με συνθήματα του τύπου "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Δεν κοιτάμε μπροστά με τη ρητορική μίσους. Αν θέλουμε να σκοτώσουμε το φίδι, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να θωρακίσουμε τη δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε ειδική αναφορά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τη στάση που κράτησε στις προκλήσεις των νεοναζιστών και ακροδεξιών στην Αθήνα, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Μαζί με τη νέα γενιά να ορθώσουμε τοίχο στην σύγχρονη Ακροδεξιά. Στο χέρι της νέας γενιάς είναι να γράψει τη δική της ιστορία και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του κοινού μας αγώνα κατά της Ακροδεξιάς. Είναι η μάχη της γενιάς τους. Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε συνείδηση της ιστορικής μας ευθύνης. Και δεν θα σας απογοητεύσουμε» κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ