ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H σέλφι Ζάεφ -Τσίπρα που δεν έφερε το αναμενόμενο...αποτέλεσμα

H σέλφι Ζάεφ -Τσίπρα που δεν έφερε το αναμενόμενο...αποτέλεσμα
AP Photo/Boris Grdanoski

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο Ζόραν Ζάεφ, στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, κατά την άφιξή του στο κυβερνητικό κτίριο της Βόρειας Μακεδονίας.

Oι δύο ηγέτες χαιρέτησαν έναν προς έναν τους υπουργούς, ενώ ακολούθησε φωτογραφία με τα δύο κυβερνητικά κλιμάκια. Ακολούθως οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί τους εισήλθαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού κτιρίου για μια σύντομη τελετή υποδοχής, παραθέτοντας στη συνέχεια κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Σήμερα εδώ προσπαθούμε να γράψουμε ένα νέο αφήγημα για τα Βαλκάνια, για την ιστορία. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα αφήγημα συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και συνανάπτυξης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η επιτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι μόνο επιτυχία για την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και για τα Βαλκάνια».

Ωστόσο υπήρξε και μία άτυχη στιγμή. Κι αυτή προήλθε από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Ζόραν Ζάεφ στην προσπάθεια του να βγάλει κάποιες selfie με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν τα κατάφερε και τόσο καλά σε μια από αυτές με αποτέλεσμα να αλλάξει την εικόνα των δύο ανδρών, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Η συνάντηση των δύο ηγετών στα Σκόπια χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως «ιστορική», εκτιμώντας ότι σηματοδοτεί τον τερματισμό της πολυετούς αντιπαράθεσης των δύο χωρών για το θέμα του ονοματολογικού.

Αρκετά δημοσιεύματα αναφέρθηκαν και στην ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ στο Twitter με τη σέλφι φωτογραφία των δύο πρωθυπουργών, πριν την είσοδό τους στο κυβερνητικό κτήριο. «Ο πρώτος αρχηγός ελληνικής κυβέρνησης που επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία. Πραγματικά μια ιστορική ημέρα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ