ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η βόλτα της Μπέττυς Μπαζιάνα με τη Ζορίτσα Ζάεβα στα Σκόπια - Τα δώρα που αντάλλαξαν

Η βόλτα της Μπέττυς Μπαζιάνα με τη Ζορίτσα Ζάεβα στα Σκόπια - Τα δώρα που αντάλλαξαν
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Βόλτα στο κάστρο των Σκοπίων έκανε το μεσημέρι της Τρίτης η Μπέττυ Μπαζιάνα με την σύζυγο του Ζόραν Ζάεφ, Ζόριτσα Ζαέβα.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους ξεναγήθηκαν στο μεσαιωνικό φρούριο, το οποίο είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα τον ποταμό Αξιό. Από εκεί η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα είχε την ευκαιρία να δει τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες του κέντρου των Σκοπίων και τα κτήρια της σοσιαλιστικής εποχής, όπως ακόμα και τα απομεινάρια της εβραϊκής συνοικίας που καταστράφηκε με το σεισμό του 1963.

Μετά την ξενάγηση, επιβιβάστηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο για να συνεχιστεί η συνάντησή τους σε εστιατόριο του κέντρου με θέα το μουσουλμανικό στοιχείο της πόλης. Κατά την άφιξη τους στο εστιατόριο αντάλλαξαν δώρα.

Η κ. Ζαέβα προσέφερε στην Μπέτυ Μπαζιάνα ένα κόσμημα από πέρλες της λίμνης Οχρίδας, ενώ η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού της χάρισε ένα μεταξωτό μαντήλι με σχέδια του Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη.

Οι δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια του γεύματος που είχαν, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασαν την κοινή ελπίδα που αυτή γεννάει για τη φιλία και την ειρήνη των δυο λαών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ