ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψινάκης: Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην αυτοδιοίκηση και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

Ψινάκης: Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην αυτοδιοίκηση και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τέλος η τοπική αυτοδιοίκηση για τον Ηλία Ψινάκη ο οποίος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με νέο σχηματισμό και στόχο να προκαλέσει εκείνους που σε άλλη περίπτωση απέχουν, να πάνε στην κάλπη.

Στον ιστότοπο psinakis-polites.eu παραθέτει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό. Όπως αναφέρει «το 43,4% των Ελλήνων, πάνω από 4.000.000, έχουν απογοητευθεί και δεν πάνε να ψηφίσουν» ενώ «3.000.000 Έλληνες περίπου, που πάνε να ψηφίσουν είναι μπερδεμένοι και αναποφάσιστοι και δικαίως με το πολιτικό μπάχαλο που επικρατεί», κάτι που το θεωρεί λογικό καθώς μεταξύ άλλων «οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές και οι συνεργάτες τους παίρνουν τεράστιους μισθούς και δεν πατάνε στις Βρυξέλλες, δε συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών που είναι καθοριστικές για τη διαμόρφωση της νομοθεσίας και δεν κάνουν προτάσεις. Έτσι χάνει η Ελλάδα μέσα από τα χέρια της μεγάλες ευκαιρίες και πολλά δισεκατομμύρια που δε διεκδικήθηκαν ή δεν απορροφήθηκαν ή χάθηκαν στο δρόμο».

Ο δήμαρχος λοιπόν που το καλοκαίρι είδε ένα μεγάλο τμήμα του δήμου του να καίγεται, μετρώντας χαμένες ζωές, δείχνει πως δεν πτοείται με τίποτα και απευθυνόμενος στους πολίτες, σημειώνει:

«Η πρόκληση είναι τα 4.000.000 plus Έλληνες που απέχουν γιατί δεν γουστάρουν να μπουν σε πολιτικά κόμματα και να τους έχουν σήκω σήκω κάτσε κάτσε, να βοηθήσουν την Πατρίδα μας αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές.
Η Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για την Ελλάδα γιατί η Κυβέρνηση (η κάθε Κυβέρνηση κράτους-μέλους της ΕΕ) ακολουθεί την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Υποχρεωτικά και χωρίς παρεκκλίσεις. Για την Ελλάδα, η Ευρώπη είναι το πορτοφόλι και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία.
Οι Πολίτες δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε κίνημα, ούτε παράταξη. Είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από πολίτες και μας ζητήθηκε και από τις Βρυξέλλες. Ώστε να δοθεί επιτέλους η ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να έχει η χώρα μας αποτελεσματική εκπροσώπηση.
Μόνο αν διεκδικήσουμε στοχευμένα αυτά που δεν έχουμε διεκδικήσει τόσα χρόνια μπορούμε να φέρουμε λεφτά και δουλειές στην Πατρίδα μας, χωρίς ντόπιες μικροπολιτικές, λαμόγια, μίζες και μικροσυμφέροντα.
Οι Πολίτες, το μόνο που θέλουμε είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους νέους και αυτούς που νιώθουν νέοι –που δεν είναι πολιτικοί- να δείξουν τι αξίζουν και τι μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα. Να είμαστε για την Ελλάδα εκεί που πρέπει, όταν πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει.
Στους Πολίτες δε μας νοιάζει τι πολιτική ιδεολογία έχεις, τι ομάδα είσαι και τι κάνεις στο κρεβάτι σου.
Στους Πολίτες είμαστε όλοι ίσοι. Ένα πράγμα μας νοιάζει. Να αξιοποιήσουμε πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνει η Ευρώπη».

Καταλήγοντας την «προκήρυξή» του ο Ηλίας Ψινάκης αναφέρει:
«Αυτοί που γουστάρουν τα "ΘΑ" να πάνε σε κόμμα. Μόνο ένα "ΘΑ" επιτρέπεται. "Θα σέβεστε"»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ