ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση της ΝΔ για την ετοιμότητα των εναερίων μέσων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ερώτηση της ΝΔ για την ετοιμότητα των εναερίων μέσων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για την ετοιμότητα των εναέριων μέσων για την αντιπυρική περίοδο, ζητά η ΝΔ με ερώτηση 16 βουλευτών της στη Βουλή.

Οι γαλάζιοι βουλευτές με επικεφαλής τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Μάξιμο Χαρακόπουλο αναφέρουν πως μετά και την περσινή τραγωδία στο Μάτι δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών.

«Κρίσιμο εργαλείο και τμήμα του σχεδιασμού και της προετοιμασίας αυτής αποτελούν τα εναέρια μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και περιλαμβάνουν τα Εθνικά εναέρια μέσα (πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα), τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα μεσαίου και βαρέως τύπου καθώς επίσης και τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος», σημειώνουν και καλούν την Όλγα Γεροβασίλη και τον Ευάγγελο Αποστολάκη να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:


1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε τα απαιτούμενα μέσα να είναι διαθέσιμα εγκαίρως για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;
2. Ποια εναέρια μέσα θα βρίσκονται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;
3. Πού προβλέπεται να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό; Ποια θα είναι η πτητική τους διαθεσιμότητα;
4. Έχει διασφαλισθεί και μέχρι πότε η υποστήριξή τους με τα αναγκαία μέσα;
5. Με ποιο τίμημα, ποιους όρους ενοικίασης-υποστήριξης, για ποιο αριθμό ωρών πτήσεως καθώς επίσης και για ποιο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ