ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Μυστρά: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδέσει τουρισμό και πολιτισμό

Μητσοτάκης από Μυστρά: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδέσει τουρισμό και πολιτισμό
EUROKINISSI

Περιοδεία στη Λακωνία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το Κάστρο και το μουσείο του Μυστρά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι τα έργα συντήρησης που πραγματοποιούνται και να ενημερωθεί από τους ειδικούς.

Σε δήλωσή του, τόνισε πως «σε αυτόν τον μαγικό τόπο, τον Μυστρά, συνενώνεται ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλλους» προσθέτοντας πως η Λακωνία έχει σημαντικότατες αναπτυξιακές δυνατότητες και πως η προστασία και η αξιοποίηση του μεγάλου πολιτιστικού της πλούτου, θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο, για την περιφέρεια αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους «τολμηρούς», όπως τους χαρακτήρισε, επιχειρηματίες, οι οποίοι δρομολογούν επενδύσεις, ακριβώς για να μπορέσουν να συνδέσουν τον πλούσιο πολιτιστικό πλούτο της περιοχής με μια νέα αντίληψη για τον τουρισμό μας. «Ένας τουρισμός ο οποίος πρέπει να συνδέεται και να ταυτίζεται με τη φυσική μας ομορφιά, την προστασία της φυσικής μας ομορφιάς και το πολιτιστικό μας απόθεμα. Η νέα κυβέρνηση, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα στηρίξει ακριβώς αυτήν την αναπτυξιακή λογική.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και με μια σύζευξη του τουρισμού, του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, να αξιοποιήσουμε επιτέλους και εδώ στη Λακωνία, όπως το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό στη γειτονική Μεσσηνία, τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πολύ όμορφης γωνιάς της πατρίδας μας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ