ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Fake news του Μαξίμου η καταψήφιση του ανοίγματος λογαριασμών βουλευτών

ΝΔ: Fake news του Μαξίμου η καταψήφιση του ανοίγματος λογαριασμών βουλευτών
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για fake news του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στην κατηγορία περί καταψήφισης της δυνατότητας άρσης του τραπεζικού απορρήτου βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους.

«Στα fake news το Μαξίμου έχει γίνει πια πρωταθλητής. Αυτό απέδειξε η απύθμενης θρασύτητας ανακοίνωση της κυβέρνησης που εγκαλεί τη ΝΔ ότι δήθεν καταψήφισε την χορήγηση της δυνατότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να άρει το τραπεζικό απόρρητο τραπεζικό απόρρητο βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το Μαξίμου λέει εν γνώσει του ψέματα και επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες. Όσα, υποτίθεται ότι νομοθετήθηκαν χθες, είναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ. Και το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε τη ρύθμιση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η χθεσινή, πολιτικά υστερόβουλη τροπολογία θεσπίζει μια νέα διαδικασία που επί της ουσίας παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει η Πειραιώς.

«Ας μην τρέφουν, όμως, αυταπάτες: ο έλεγχος θα γίνει από την επόμενη βουλή και θα είναι εξονυχιστικός», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ