ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Η ΝΔ κρύβεται για το πόθεν έσχες των στελεχών της

Μαξίμου: Η ΝΔ κρύβεται για το πόθεν έσχες των στελεχών της
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στις κατηγορίες περί fake news, αναφορικά με την τροπολογία για το πόθεν έσχες των βουλευτών, που εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης, απαντά το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ΝΔ κρύβεται για το πόθεν έσχες των στελεχών της και ψάχνει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ό,τι και να σκαρφιστεί, δεν αλλάζει το γεγονός πως χθες μόνο αυτή και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για να μπορεί η Επιτροπή να ελέγχει αυτόματα τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές πολιτικών», προσθέτει το Μαξίμου.

«Η τροπολογία, εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν παγώνει τη λειτουργία της Επιτροπής η οποία κανονικά συνεχίζει να ασκεί την αρμοδιότητά της. Ενώ από τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει και τυποποιημένος έλεγχος», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Η ουσία της χθεσινής τροπολογίας είναι ότι η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τους πολιτικούς που ελέγχονται από την Επιτροπή πλέον είναι υποχρεωτική και αυτόματη. Αυτό είναι προφανώς που τρομάζει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ