ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανεξετάζει η κυβέρνηση την παραχώρηση βραχονησίδων σε ιδιώτες

Επανεξετάζει η κυβέρνηση την παραχώρηση βραχονησίδων σε ιδιώτες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπουν τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, που έχουν ανεγερθεί μέχρι το 2011, κοντά σε αιγιαλό.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μετά τον «θόρυβο» που προκλήθηκε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαίρεσης βραχονησίδων από την παραχώρηση σε ιδιώτες για τουριστική εκμετάλλευση, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

Προχειρότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Απόστολος Βεσυρόπουλος από τη ΝΔ, καθώς -όπως είπε- σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ανοίγει παραθυράκια και για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων μετά το 2011. Ο κ. Βεσυρόπουλος κάλεσε μάλιστα, την κυβέρνηση να επανεξετάσει την ρύθμιση για τις βραχονησίδες.

«Έχετε μεταλλαχθεί στους πιο πρόθυμους υπηρέτες των ξένων και των επιχειρηματικών συμφερόντων», σχολίασε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ, λέγοντας πως το 2014, όταν η τότε κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να φέρει ένα ανάλογο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, η γραμματεία περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσηκώσει τον κόσμο με τις αντιδράσεις της.

Για εξυπηρέτηση συμφερόντων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με τον Σάκη Βαρδαλή να αναφέρει πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γίνεται ακόμα πιο ελαστικό το νομικό πλαίσιο για τα αυθαίρετα.

«Προστατεύουμε και διασφαλίζουμε τον αιγιαλό όπως έχει κρίνει και το ΣτΕ», σχολίασε η Κατερίνα Παπανάτσιου και πρόσθεσε:

«Οποιαδήποτε παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού γίνεται σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Διορθώνουμε αστοχίες του παρελθόντος και διασφαλίζουμε τις εντελώς αναγκαίες δραστηριότητες για την χρήση του αιγιαλού», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ