ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε πρέσβεις: Η Novartis απόδειξη πως ο Τσίπρας υπονομεύει τη Δημοκρατία

Μητσοτάκης σε πρέσβεις: Η Novartis απόδειξη πως ο Τσίπρας υπονομεύει τη Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία

H οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, η εξωτερική πολιτική και φυσικά οι ευρωπαϊκές εξελίξεις κυριάρχησαν στο γεύμα εργασίας που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. μετά από πρωτοβουλία του Ρουμάνου Πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό success story εξηγώντας πως ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέστησε την προσοχή των Πρέσβεων στην ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν. Όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόηση τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της ακροδεξιάς επισημαίνοντας πως τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον κ. Καμμένο. Σημείωσε, ακόμη, πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σκευωρία, όπως είπε, της Novartis στην οποία «η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα είναι δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ως Πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της. Θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός». Ενώ υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κάλπη των Ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι Έλληνες πολίτες έχουν να ψηφίσουν 4 χρόνια και στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη στήριξη τους στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. «Θα είναι ο πρώτος γύρος για της εθνικές εκλογές που ακολουθούν», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ