ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: «Θα τους πάω μέχρι τέλους» επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς

Novartis: «Θα τους πάω μέχρι τέλους» επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εμμένει στην παλαιότερη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την υπόθεση Novartisπως «θα τους πάω μέχρι τέλος», σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιβάλλον του Σαμαρά υπενθυμίζουν τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει το Μάιο του 2018, ως απολύτως ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα. Από το βήμα της βουλής μεταξύ άλλων είχε πει κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αφορούσε στο πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis: «Θα τους πάω μέχρι τέλους», δίνοντας, σύμφωνα με συνεργάτες του, το στίγμα των προθέσεών του απέναντι σε όλους όσοι ενορχήστρωσαν την εναντίον του σκευωρία, η οποία ήδη καταρρέει.

Την ίδια ώρα, για πολιτική σκευωρία και πολιτικές μεθοδεύσεις έκανε λόγο μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο εκπρόσωπος Τύπου και διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Νίκος Τσιούτσιας με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis.

Aπαντώντας σε ερώτηση για το ποιες είναι οι εκκρεμότητες που αφήνουν ανοιχτή την υπόθεση σε σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Τσιούτσιας είπε ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός στόχος για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στοχοποιηθεί. Έχει στοχοποιηθεί πολιτικά. Δεν τον αγγίζουν αυτά», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Τσιούτσιας τόνισε: «Μπορεί κάποιος να διαφωνεί πολιτικά με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτές οι αθλιότητες της σημερινής κυβέρνησης εναντίον πολιτικού αντιπάλου δεν έχουν ξαναγίνει. Η προσφορά στην δημοκρατία του κ. Σαμαρά θα είναι να καθίσουν οι συνωμότες και οι σκευωροί στο σκαμνί και να πουν ποιος, πότε».

Την ίδια έκφραση χρησιμοποίησε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real FM. «Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή στην οποία θα καλέσουμε τους δύο ψευδομάρτυρες με την εισαγγελική βούλα, θα άρουμε την προστασία τους με την πλειοψηφία της Βουλής και θα τους ρωτήσουμε ποιος σε έβαλε να πεις ότι πήραμε λεφτά; Η ιδέα ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι ξύπνησαν μία μέρα και πήγαν στην κ. Τουλουπάκη και είπαν αυτά τα ψεύδη, δεν το πιστεύω, κάποιος τους έβαλε. Προφανώς κάποιος που είχε πολιτικά κίνητρα, άλλος λόγος δεν υπήρχε. Όποιοι έβαλαν αυτούς τους δύο ανθρώπους να πουν ψέμματα, θα παραπεμφθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή και θα δικαστούν με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ