ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ας πει και στη Βόρεια Ελλάδα όσα είπε στους πρέσβεις για τη Μακεδονία

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ας πει και στη Βόρεια Ελλάδα όσα είπε στους πρέσβεις για τη Μακεδονία
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε. Την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας αγκαλιάζει κάθε ακροδεξιά αντίδραση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, πίσω από τις κλειστές πόρτες λέει όσα δεν τολμά να πει δημοσίως» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος για το γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ που είχε σήμερα (09/04) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση «ενώ θα περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να βγει και να καταγγείλει τις κυβερνήσεις της ΕΕ που εκπροσωπούσαν οι πρέσβεις, επειδή "αντάλλαξαν" τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πληροφορούμαστε ότι…δεσμεύτηκε πως θα "αμβλύνει τις συνέπειές" της, ως προς τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το brand "μακεδονικός", και θα αγωνιστεί για την κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού».

Θέτοντας το ερώτημα: «Πώς ακριβώς θα τα κάνει;», ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει: «Μήπως θα συστήσει επιτροπή για τα εμπορικά σήματα; Δηλαδή, θα εξαγγείλει κάτι που θα συσταθεί μέχρι τις 15 Μαΐου; Και, ως προς την κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού, τί θα κάνει; Μήπως θα εφαρμόσει, απλώς, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αυτό ακριβώς διασφαλίζει;».

Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα γεύματα εργασίας με πρέσβεις, δεν είναι φυσικά η κατάλληλη περίσταση για ψέματα και fake news. Οπότε, μάλλον ο κ. Μητσοτάκης, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, αναγκάστηκε να καταπιεί όσα διασπείρει στις ομιλίες και τα φιλικά του μέσα».

Καταλήγοντας τονίζει: «Αν τολμά, όμως, ας πει και στις περιοδείες του στη Βόρεια Ελλάδα όσα υποστήριξε πίσω από τις κλειστές πόρτες στους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών….».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ